Modificare versiune PHP și opțiuni/extensiiÎn momentul activării unui cont de găzduire se permite și accesul în contul de cPanel unde utilizatorul poate efectua anumite setări, în funcție de necesități.

În cele ce urmează vă prezentăm modificările care se pot efectua de către utilizator la nivelul PHP, mai exact selectarea versiuni de PHP dorită, adăugarea de extensii și modificare opțiuni.

1. Modificare versiune PHP

Versiunea de PHP vine setată automat în momentul creări contului de cPanel, însă se poate modifica în funcție de necesități.

Indiferent de tema setată pentru contul dvs.de cPanel (x3 sau paper_latern) pașii sunt aceiași.

Software –>> Select PHP Version ->> PHP Selector

Cel mai simplu este să folosim opțiunea de căutare din cPanel unde faceți o simplă căutare după PHP și în funcție de tema din cPanel trebuie să vă apară următoarele rezultate:

 a.      X3

 Search PHP

b.paper_latern

 paper latern view

 

După ce dați click pe Select PHP Version veți putea vedea versiunea curentă și mai jos selectorul versiuni cu opțiunile aferente (5.2 , 5.3 , 5.4 , 5.5 , 5.6 , 7.0 ,  native 5.4 – versiunea instalată de EasyApache ). În momentul în care selectați versiunea dorită dați click pe Set as current pentru a salva. Asteptați câteva momente după care trebuie să vedeți la Current PHP version versiunea selectată de dvs.

select php version

 

2. Activare extensii noi

 

În aceeași pagină puteți activa/dezactiva de asemenea anumite extensii în funcție de necesități. Din lista opțiunilor bifați opțiunea dorită și dați Save.(Ex: Prestashop recomanda activarea extensiei intl):

 activate extension


3. 
Modificare opțiuni

Pentru modificarea opțiunilor PHP, din aceeași pagină dreapta sus dați click pe Switch to PHP Options:

switch to php options

În pagina următoare vor apărea optiunile și de aici veți putea  aplica modificările dorite. Spre exemplu dacă doriți să modificați valoarea pentru upload_max_filesize dați click pe valoare default din dreptul ei (2M) și selectați din listă valoare dorită, după care mergeți pe Apply și Save. În același mod se pot modifica și celelalte opțiuni:

modify php options  

Pentru orice alte informații, vă stăm la dispoziție!

  • 25 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?