Modificare versiune PHP și opțiuni/extensii

 

Modificare versiune PHP si optiuni / extensii

In momentul activarii unui cont de gazduire se permite si accesul in contul de cPanel unde utilizatorul poate efectua anumite setari, in functie de necesitati.

In cele ce urmeaza, va prezentam modificarile care se pot efectua de catre utilizator la nivelul PHP, mai exact selectarea versiuni de PHP dorita, adaugarea de extensii si modificare optiuni.


1. Modificare versiune PHP

Versiunea de PHP vine setata automat in momentul creari contului de cPanel, insa se poate modifica in functie de necesitati.

Pentru a schimba versiunea de PHP, mergeti la sectiunea 'Software' » 'Select PHP Version', sau mai simplu faceti o simpla cautare dupa PHP:

 paper latern view

 

Dupa ce dati click pe 'Select PHP Version', veti putea vedea versiunea curenta si mai jos selectorul versiunii cu optiunile aferente (5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1, 7.2). In momentul in care selectati versiunea dorita, dati click pe Set as current pentru a salva. Asteptati cateva momente dupa care trebuie sa vedeti la Current PHP version versiunea selectata de dvs.

select php version

 

2. Activare extensii PHP

In aceeasi pagina puteti activa/dezactiva de asemenea anumite extensii PHP in functie de necesitati. Din lista optiunilor, bifati optiunea dorita si dati Save (ex: Prestashop recomanda activarea extensiei intl).

 

 activate extension

3. Modificare optiuni PHP

Pentru modificarea optiunilor PHP, din aceeasi pagina, dreapta sus, dati click pe 'Switch to PHP Options'.


In pagina urmatoare vor aparea optiunile si de aici veti putea aplica modificarile dorite. Spre exemplu daca doriti sa modificati valoarea pentru 'upload_max_filesize' dati click pe valoare default din dreptul ei (2M) si selectati din lista valoare dorita, dupa care mergeti pe 'Apply' si 'Save'. In acelasi mod se pot modifica si celelalte optiuni.

modify php options  

Pentru orice alte informații, vă stăm la dispoziție!

  • 141 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Cum să vizualizați fișierele ascunse în File Manager

În continuare aveți prezentați pașii necesari pentru a vizualiza folderele și fișierele ascunse...

Configurari GoMag

Pentru a pointa un domeniu catre GoMag trebuie sa faceti urmatoarele 2 setari:     1. Adaugat...

Procedura configurare redis pentru pachetele Wordpress Pro

Redis este un magazin avansat de valori cheie, mai cunoscut ca un server de structură de date....