Acasă » Enciclopedie » Enciclopedie găzduire » Termen E-mail forwarders

Despre E-mail forwarders

Ce este E-mail forwarders ?
Redirecționarea prin e-mail se referă în mod generic la operațiunea de trimitere automata a unui mesaj de e-mail livrat la o adresă de e-mail către o adresă de e-mail diferită.

Aceeași adresă de e-mail poate fi atât o adresă de e-mail obișnuită, cât și o adresă de e-mail de redirecționare. Orice adresă poate fi utilizată numai pentru unul dintre aceste servicii la un moment dat. Dacă vă răzgândiți oricând, puteți să ștergeți adresa de e-mail sau să redirecționați adresa de e-mail optând pentru o altă opțiune.

Ce este redirecționarea prin e-mail?

Expedierea prin e-mail este un serviciu pe care îl oferim gratuit tuturor clienților noștri. Înseamnă că un e-mail trimis la o adresă poate fi trimis la alta fără a fi stocat pe serverele noastre de e-mail.

Acest lucru poate fi foarte util dacă aveți o adresă de e-mail lungă sau imemorabilă la ISP sau la locul de muncă. Puteți schimba apoi această adresă cu ceva mai atrăgător, de ex. numeletau@yourdomain.ro și toate e-mailurile trimise la a doua adresă vor fi direcționate către prima.

Care este diferența dintre redirecționarea e-mailului și o cutie poștală?

Crearea unei reguli de redirecționare prin e-mail este la fel ca crearea unui indicativ și nu este asociată stocarea fizică. Este folosit doar pentru a vă direcționa poșta către un cont existent, precum un cont Gmail, Yahoo sau un Hotmail, de exemplu. Pentru a fi specific, puteți configura contact@domeniu.com și puteți trimite orice e-mail la adresa respectivă pe adresa dvs. de e-mail@domeniu.com.

Crearea unui Forwarder în cPanel

Pasul 1 - Vă logați în cPanel.
Pasul 2 - Mergeți la categoria E-mail -> secțiunea Add Forwarder
Pasul 3 - În pagina Forwarders, click pe Add Forwarder
Pasul 4 - În pagina Add a new forwarder, completați secțiunile următoare:
Adresa: Introduceți numele de utilizator al adresei de e-mail în spațiul Address to forward: și selectați domeniul corespunzător din meniul drop down.
Destination: Introduceți adresa de e-mail completă la care doriți să trimiteți e-mailurile în caseta de text.

Faceți clic pe Add Forwarder.Acum, pagina Forwarders ar trebui să arate:
Toate e-mailurile trimise la contact@domeniu.ro vor fi acum copiate pe adresa office@domeniu.ro.
Notă! Puteți adăuga mai multe adrese de e-mail separate prin virgulă, de exemplu: mail1@example.com, mail2@another-domain.com, mail2@some-other.com

Felicitări, forwarder-ul a fost creat în cPanel -> Forwarders. Acum, când mergeți la pagina e-mail Account Forwarders, forwarder-ul va apărea în listă.

De menționat că, daca primiți pe adresa dvs. de e-mail multe mesaje, nu este recomandat să faceți forward către un cont de Yahoo! sau G-mail, deoarece pot bloca temporar primirea e-mail-urilor implicit a IP-ului.

Crearea unui Forwarder in Plesk

Pentru a crea o redirectare pentru un cont de email, selectați tabul 'Mail', din prima fereastră care se încărca după autentificare, apoi selectați adresa de email dorită, făcând click pe ea, iar apoi dați click pe tabul 'Forwarding'.
Aici bifați 'Switch on mail forwarding', și introduceți adresa de email, spre care doriți redirectarea, în câmpul 'Forward incoming messages to the following email address'. Se pot introduce și mai multe adrese de email, câte una pe linie. În final selectați 'OK'.
Pentru că ne gândim întotdeauna la clienții noștri, avem acum disponibil un serviciu exclusiv pentru E-mail - Business email hosting