Acasă » Domenii internet

Domenii internet

Ce este un domeniu?

Numele de domeniu este esențial pentru a avea o prezență online. Acesta reprezintă o modalitate ușoară pentru cineva de a ști unde să vă găsească site-ul și de a vă trimite e-mailuri.

Fără un nume de domeniu, ar fi necesar ca toată lumea să cunoască adresa IP exactă a mașinii unde acesta este găzduit. Dacă ar fi doar unul ar fi bine, dar în cele din urmă toată lumea ar trebui să înceapă să facă o listă undeva, cu numele site-urilor web și adresele lor IP corespunzătoare pe care doresc să și le amintească doar pentru a le putea urmări pe toate.

Acesta este motivul pentru care numele de domenii sunt atât de utile. Având un nume de domeniu, este posibil ca clienții să vă găsească doar prin cunoașterea numelui site-ului web sau a adresei de e-mail. Sistemul de nume de domenii se ocupă de conversia numelui domeniului în adresa IP a mașinii pe care este găzduit conținutul.

Pentru a afla informații detaliate despre fiecare extensie de nume de domeniu internet (cunoscut și ca "domeniu web"), urmați linkul extensiei.

Iar dacă vrei să înregistrezi acum un domeniu internet, urmează:    Înregistrare domeniu

Cum îmi pot alege un nume de domeniu?

Alegerea unui nume de domeniu excelent poate fi uneori distractivă, dar și grea. Numele ar trebui să fie scurt, ușor de reținut și relevant pentru ceea ce faceți. Pentru companii și asociați, este important să înregistrați un domeniu pentru a vă proteja identitatea online, marca comercială sau un brand din cadrul organizației dvs.

Găsești mai multe informatii despre numele de domenii internet pe pagina Wikipedia.