Limba

De ce să alegi un server dedicat?

Servere dedicate în rack Servere dedicate amplasate în rack în centru de date

Avantajele oferite de un server dedicat

Serverele dedicate sunt pentru consumatori de resurse

Serverele dedicate sunt indicate pentru website-urile sau serviciile cu consum mare de resurse. Un server dedicat oferă multă putere de calcul, un număr mare de operații pe secundă cu mediul de stocare, cantitate mare de memorie (RAM) și toată la dispoziția ta. Portul de rețea este, de asemenea, în totalitate la dispoziția ta.

Serverul tău, fără vecini gălăgioși

Serviciile de web hosting shared și hosting de servere virtuale funcționează pe servere pe care sunt găzduiți și alți clienți. Pentru ca furnizorii de servicii de hosting să ofere o soluție comercială competitivă se folosește în practică un anumit grad, sănătos, de "overselling". La fel ca în cazul ofertelor de telefonie mobilă: dacă toți clienții ar folosi simultan acele pachete cu minute "nelimitate" atunci rețelele de telefonie mobilă nu ar mai funcționa deloc. Astfel se pot oferi pachete de hosting cu multe resurse și la un preț accesibil. Există mecanisme software de izolare și limitare a consumului de resurse realizat de către chiriașii care împart aceleași resurse hardware, dar aceste mecanisme nu sunt perfecte. În cazul unui server dedicat ai siguranța că nu există niciun vecin cu care aplicația ta web se luptă pentru resurse. Prin urmare, serverele dedicate sunt ideale pentru proiectele care au bugetul necesar și care au nevoie de un nivel mare și constant de resurse la dispoziția aplicației web.

Un server dedicat îți oferă libertate

Soluțiile de găzduire cu preț mai mic au un set prestabilit de aplicații software. În cazul unui server dedicat, pentru că nu există vecini de server pe care să îi afectezi în vreun fel, poți instala orice software și orice versiune, inclusiv orice sistem de operare. Apoi poți opta pentru un panou de control și poți alege versiunea fiecărui software potrivită pentru scenariul tău.

Securitate sporită cu servere dedicate

Securitate sporită. Serviciile de web hosting shared și cele de VPS hosting oferă un grad rezonabil de securitate. Serviciile de shared web hosting depind de aplicații software cum ar fi: sistemul de operare (de ex. CentOS, Ubuntu), serverul web (Apache, Nginx, LiteSpeed), serverul de mail (Exim, Postfix), panoul de control (cPanel, Plesk), serverul FTP (Pure-FTP, ProFTPD). Serviciile de VPS hosting depind de sistemul de operare (CentOS, Ubuntu) și de tehnologia de virtualizare (KVM, XEN, VMWare). Aceste aplicații software pot avea anumite vulnerabilități de securitate prin care un client găzduit pe acel server poate accesa datele unui alt client de pe același server fizic. Astfel de situații sunt rare, dar nu imposibile. Astfel pentru cel mai înalt grad de securitate este recomandat un server dedicat.

OpEx în loc de CapEx

Pentru a rula website-urile sau aplicațiile tale pe un server dedicat poți achiziționa echipamentul sau îl poți închiria cu o plată lunară la Hosterion.

Achiziția unui server fizic presupune o investiție de capital (sau "Capital Expediture" în limba engleză, pe scurt "CapEx"). Această investiție se amortizează în câțiva ani și presupune alegerea, configurarea, testarea hardware și expedierea serverului către un centru de date. Pe lângă activitățile suplimentare și know-how-ul necesar, serverul achiziționat presupune o investiție inițială mare și serverul se poate dovedi nepotrivit în cateva luni. În cazul închirierii unui server dedicat, cheltuiala ta este o cheltuială operațională lunară ("Operational expenditure" în engleză, sau OpEx) și îți oferă flexibilitate fără o investiție mare inițială. Plătind lunar chiria serverului dedicat poți în orice lună să: faci upgrade la un server superior, downgrade - dacă serverul ales se dovedește a fi mai puternic decât este necesar sau chiar să renunți la serverul dedicat dacă nu mai ai nevoie de el. Trebuie să ții cont că mutarea datelor de pe un server pe altul presupune câteva ore de muncă pentru un administrator de sistem, deci nu e indicat, din cauza costurilor, să faci această operațiune frecvent.

Limitările serviciilor pe hardware partajat

Pachetele de găzduire web shared sau VPS-urile sunt servicii care ruleaza într-un mediu partajat (shared), adică pe același server rulează și serviciile altor clienți. Acestea oferă un număr mare de facilități, software inclus și management la un preț redus, dar anumite limitări și inconveniente prezentate mai sus.

Ofertă servere dedicate cu două procesoare

Procesor (CPU)Scor CPUMemorie (RAM)StocareTrafic lunarCentru de date și disponibilitatePreț pe lună
PROMOȚIE
Server dedicat cu 2 x Intel Xeon Silver 4116, 2 x 12 nuclee, 3.00 GHz
comandă
2 x 15397 256 GB4 x 1.9 TB Enterprise NVMe SSD5 TBCluj - o zi lucrătoare479 €
PROMOȚIE
Server dedicat cu 2 x Intel Xeon Silver 4116, 2 x 12 nuclee, 3.00 GHz
comandă
2 x 15397 256 GB2 x 480 GB Enterprise SSD5 TBCluj - o zi lucrătoare379 €

Ofertă servere dedicate cu un singur procesor

Procesor (CPU)Scor CPUMemorie (RAM)StocareTrafic lunarCentru de date și disponibilitatePreț pe lună
Server dedicat cu Intel Xeon E5-2640 v4 @ 2.40GHz, 10 nuclee, 2.40 GHz
comandă
15380 256 GB4 x 1 TB SSD5 TBBucurești - în 40 de zile430 €
Server dedicat cu Intel Xeon E5-2640 v4 @ 2.40GHz, 10 nuclee, 2.40 GHz
comandă
15380 128 GB4 x 1 TB SSD5 TBBucurești - în 40 de zile370 €
Server dedicat cu Intel Xeon E-2288G, 8 nuclee, 3.70 GHz
comandă
1966664 GB4 x 960 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile195 €
Server dedicat cu Intel Xeon E-2288G, 8 nuclee, 3.70 GHz
comandă
1966664 GB2 x 960 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile175 €
Server dedicat cu Intel Xeon E-2288G, 8 nuclee, 3.70 GHz
comandă
1966632 GB2 x 960 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile165 €
Server dedicat cu Intel Xeon E-2288G, 8 nuclee, 3.70 GHz
comandă
1966632 GB2 x 480 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile160 €
Server dedicat cu AMD EPYC Gen1 7251, 8 nuclee, 2.9 GHz
comandă
1181164 GB2 x 960 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile195 €
Server dedicat cu AMD EPYC Gen1 7251, 8 nuclee, 2.9 GHz
comandă
1181132 GB2 x 960 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile185 €
Server dedicat cu AMD EPYC Gen1 7251, 8 nuclee, 2.9 GHz
comandă
1181132 GB2 x 480 GB Enterprise SSD5 TBBucurești - în 40 de zile165 €
Server dedicat cu Intel Xeon E3-1230, 4 nuclee, 3.2 GHz
comandă
782916 GB2 x 2TB HDD5 TBBucurești - o zi lucrătoare65 €
Server dedicat cu Intel Xeon E3-1230, 4 nuclee, 3.2 GHz
comandă
782916 GB4 x 500GB HDD5 TB - București - în 14 zile
- Amsterdam - o zi lucrătoare
- Londra - în 14 zile
55 €

Inclus cu toate serverele dedicate

 • o adresă IPv4
 • un prefix IPv6 /64
 • înlocuirea componentelor hardware defectate în regim de urgență și fără costuri suplimentare
 • serviciul anycast DNS

Servicii de management server dedicat

Serverele dedicate sunt fară management (sau "unmanaged") adică nu includ servicii de administrare sistem. Pentru a folosi un server dedicat este nevoie de o persoană sau o companie care să se ocupe de administrarea serverului (sau "server management"). Managementul serverului presupune instalare software, migrare date, monitorizarea, securizarea și asigurarea bunei funcționări a serverului.

Opțiune management - 100€ / lună / server dedicat

Opțional puteți achiziționa pachetul de management server dedicat care include:

 • licență cPanel/WHM pentru 100 de conturi cPanel
 • licență agent backup R1Soft
 • 100GB spațiu de stocare backup, configurare backup, verificare periodică backup. Spațiul suplimentar de backup costă 5€ / 50GB.
 • Audit de performanță, implementare optimizări la nivelul serverului și recomandări de optimizare pentru developeri, la nivelul site-ului
 • Migrarea inițială cPanel-cPanel a până la 20 website-uri, maximum 200GB de date. Pentru migrarea de pe alte sisteme decât cPanel, număr mai mare de website-uri sau un volum mai mare de date, vom evalua și oferta fiecare situație individual.
 • Monitorizare automată a funcționării website-ului. Pentru un singur website se face în fiecare minut o cerere HTTP către o pagină relevantă și în cazul în care nu este funcțională sau răspunde prea încet este alertată echipa noastră
 • Monitorizare automată a bunei funcționări a serverului (funcționarea serviciilor, starea discurilor, spațiu disponibil pe disc, memorie disponibilă, încărcare server – CPU și operații cu discul etc.)
 • Scanare zilnică anti-malware și anti-virus
 • Asistență tehnică non-stop prin telefon și email. Se asigură asistență pentru configurarea și instalarea site-ului și pentru depanarea problemelor legate de site.
 • Configurare și suport pentru setările DNS ale domeniilor găzduite
 • Configurare firewall detecție si blocare automată atacuri de tip „brute force”
 • Configurare reguli mod_security pentru a bloca încercări de penetrare XSS si injecție SQL.
 • Update-uri software

Ce include serviciul de backup?

În cadrul serviciului de management asigurăm configurarea și verificarea periodică a copiilor de siguranță (prin restaurări lunare de test). Backup-ul se realizează cu software-ul R1Soft, asigurându-ne astfel că performanța serverului de producție nu este afectată în momentul care se efectuează transferul datelor către serverul de backup.

Copiile de siguranță sunt stocate într-un alt centru de date (de obicei la o distanță de sute de kilometri sau mai mult) pentru a un fi afectate în caz de calamități (cutremure, incendii, inundații etc.)

Politica noastră standard de backup este că se efectuază un backup zilnic și se păstrează copii de siguranță zilnice din ultimele 30 de zile plus copii de siguranță lunare din ultimele 12 luni. Această politică poate fi adaptată la cerere după nevoile fiecărui client și fără costuri suplimentare, în afară de costul spațiului de stocare.

Costul spațiului suplimentar de stocare a copiilor de siguranță este de 5€ pentru fiecare 50GB suplimentari (100GB de stocare pe serverul de backup sunt incluși în pachetul de management).

Restaurarea datelor din backup la cerere se face fără costuri.

Opțiuni suplimentare pentru server dedicat

 • o adresă IPv4: 1€ / lună
 • licență cPanel/WHM pentru 100 de conturi cPanel: 35€ / lună (inclusă dacă se achiziționează serviciul de management server)
 • licență agent backup R1Soft (inclusă cu management): 12€ / lună
 • spațiu de stocare pe server backup R1Soft dintr-un alt centru de date: 5€ / 50GB (sunt incluși 100GB cu pachetul de management)
 • licență CloudLinux: 12€ / lună
 • licență BitNija Pro cu număr nelimitat de website-uri: 20€ / lună
 • management server dedicat - vezi mai sus

Servere dedicate în centre de date profesioniste

Toate serverele dedicate sunt plasate în centre de date profesioniste de nivel III (Tier III) sau de nivel mai ridicat.

Oferte personalizate

Contactează-ne pentru configurații și oferte personalizate de servere dedicate.