Lista de locații cu servere DNS anycast Hosterion

 1. București 1, centrul de date INES
 2. București 2, centrul de date M 2 47
 3. Frankfurt, centrul de date Interxion
 4. Paris, centrul de date Interxion Aubervilliers
 5. Londra 1, centrul de date Interxion
 6. Londra 2
 7. Amsterdam, centrul de date Equinix AM6
 8. New York, Possumtown Road, Piscataway, NJ
 9. Chicago, Elk Grove Village, IL
 10. Dallas, centrul de date Digital Realty
 11. Seattle, 2001 6th Avenue
 12. Los Angeles, centrul de date CoreSite Data
 13. Atlanta, 1033 Jefferson St NW
 14. Silicon Valley, 55 South Market Street, San Jose
 15. Miami, centrul de date CoreSite, 2115 NW 22nd St
 16. Sydney, Equinix SY3
 17. Tokyo, Equinix TY1

Ce este serviciul DNS?

Internetul este rețeaua mondială care conectează servere (calculatoare speciale care găzduiesc și servesc website-uri și alte aplicații web și servicii) și dispozitivele clienților: calculatoare de birou, laptop-uri, tablete și telefoane. Pentru ca toate aceste dispozitive să poată comunica, fiecare are asociat o adresă IP, de exemplu: 93.113.174.140. Adresele IP sunt asemănătoare cu numerele de telefon.

Serviciul DNS este componentă critică a infrastructurii internet.

Serviciul DNS (Domain Name System sau Sistem de Nume de Domenii) este asemănător cu agenda telefonului tău mobil unde stochezi contactele tale și numerele lor de telefon. Așa cum nu trebuie să ții minte toate numerele de telefon ale prietenilor și colaboratorilor tăi, tot așa nu trebuie să ții minte adresa IP a website-urilor pe care le vizitezi. Este suficient să știi numele de domeniu, cum ar fi hosterion.ro, iar serviciul DNS rezolvă numele de domenii la adrese IP. Iar apoi comunicare se realizează de fapt între adresele IP.

Serviciul DNS clasic răspunde la cererile de rezolvare de nume de domenii internet dintr-un singur loc. Dacă serverul DNS se află în București, acesta va răspunde rapid pentru vizitatorii din România, dar dacă vizitatorii sunt din SUA, serverul DNS va răspunde mai lent decât dacă s-ar conecta la un server DNS din SUA.

Serviciul găzduire DNS anycast rezolvă această problemă.

Beneficiile serviciului de găzduire DNS anycast

 • website-urile se încarcă mai rapid datorită timpului scăzut de răspuns la cererile DNS
 • un nivel extraordinar de redundanță: în cazul unor defecțiuni tehnice serviciul DNS va continua să funcționeze cât timp cel puțin una dintre locații este funcțională
 • serviciul DNS susține un număr mai mare de vizitatori datorită distribuției încărcării cu cereri DNS pe mai multe servere
 • rezistență sporită la atacurile cibernetice direcționate către serviciul DNS


Cum funcționează DNS anycast?

Dacă în arhitectura clasică (numită "unicast") o adresă IP este asociată unui singur dispozitiv, arhitectura "anycast" asociază aceeași adresă IP la mai multe servere conectate la internet. Iar în timpul comunicării conectarea se face la adresa IP cea mai apropiată. Deci vizitatorii website-ului tău se vor conecta la cel mai apropiat server DNS al Hosterion, asigurând astfel încărcarea mai rapidă a website-ului și distribuția încărcării cu cereri DNS pe mai multe servere pe care Hosterion le-a instalat în puncte importate de conectare la internet din lume.

Un element esențial în viteza de răspuns a serviciului DNS este conectarea directă sau printr-o rută cât mai scurtă cu cei mai importanți furnizori de internet. În România Hosterion este conectat direct cu RDS, cel mai important furnizor de internet din România, prin rute optimizate cu ceilalți furnizori majori, iar punctele de conectare și rețelele din toate locațiile au fost alese pentru a obține rute optime de comunicare.

Modificările de înregistrări DNS se fac ca și până acum - din panoul de control. Infrastructura internă Hosterion asigură propagarea imediată a modificărilor pe toate serverele DNS din lume.

Cum beneficiezi de serviciu DNS anycast de la Hosterion?

Toate serviciile Hosterion beneficiază gratuit de găzduire DNS anycast:

Dacă nu ai achiziționat domeniul de la noi și nici nu găzduiești site-ul la noi, dar dorești să folosești rețeaua noastră de DNS anycast, atunci o poți face pentru un tarif de 10€ / domeniu / an, în limita a un milion de query-uri DNS pe lună.

x