Acasă » Domenii » Domenii .org

Domenii .org

Despre domenii .org

Domeniul .org face parte din grupul primelor extensii create în 1985 și este prescurtarea cuvântului ”organization”. La început era folosit doar de către entitățile ce desfășurau activități care nu se potriveau cu celelalte extensii, precum: activități comerciale, educaționale, guvernamentale sau militare.

Este a treia cea mai populară extensie, în prezent fiind înregistrate peste 10 milioane de nume de domenii internet .org.

Primul domeniu înregistrat a fost mitre.org. De-a lungul timpului, .org a început să fie utilizat de organizațiile non-profit, însă este potrivit pentru orice fel de organizație (culturală, socială, sportivă, religioasă etc). Cunoscuta enciclopedie online wikipedia.org a apărut în 2001.

Ideea principală a domeniului este să fie folosit de către persoanele care își doresc să ajute, să creeze și să realizeze obiective fără vreun interes material. Scopul acestuia este de a oferi credibilitate site-urilor care întreprind acțiuni caritabile, celor ce oferă acces la diverse cursuri, precum și comunităților ce luptă pentru anumite cauze.

Site-uri .org populare: mozilla.org, wordpress.org, cambridge.org, coursera.org, npr.org.

Inregistrare si reinnoire domenii .org
Inregistrare si reinnoire domenii .org

Registru: PIR
Restricții la înregistrare:

nu există, poate să înregistreze oricine
Alte detalii despre domeniile .org:

-Caracteristici domenii .org:

Anul apariției .org:
1985

Reguli de înregistrare .org:
Regulile de înregistrare pentru domeniile internet sunt stabilite de autoritatea care gestionează fiecare tip de domeniu în parte. Înregistrarea și utilizarea unui nume de domeniu internet se face obligatoriu cu respectarea acestor reguli.
Reguli .org

IDN (suportă caractere internaționale):
da, cu anumite exceptii

Număr de ani pe care se poate înregistra:
de la 1 până la 10 ani

Perioada de grație la reinnoire:
până la 45 zile după termenul de expirare

Transfer:
da, se prelungește cu 1 an

Perioada de grație la ștergere:
30 zile în așteptare
Referințe DNS:

Număr de caractere:
între 3 și 63

WHOIS privacy protection:
da

Număr nameservere:
între 2 și 13

Prețuri domenii .org

Înregistrare domeniu .org11 € / an
Transfer domeniu .org13 € / an
Reînnoire domeniu .org13 € / an

Pentru prețurile la alte nume de domenii vezi lista completă de prețuri domenii.

Clienții din România plătesc în lei la cursul BNR + 2%. La prețurile afișate se adaugă TVA conform prevederilor fiscale.

Înregistrare domeniu .org

Verifică disponibilitatea unui domeniu .org și înregistrează-l completând formularul de mai jos:Dacă vrei să înregistrezi un alt tip de domeniu decât .org, mergi la formularul de înregistrare domeniu.

Ce trebuie să știi despre înregistrarea domeniilor .org

  • Înregistrarea domeniului .org se face pe numele tău, ca orice domeniu oferit de Hosterion.
  • Ai drepturi totale asupra domeniilor înregistrate prin Hosterion: poți folosi domeniul cum alegi tu și îl poți transfera oricând la alt furnizor dacă dorești. Nu îți punem bețe în roate și nu te constrângem să rămâi la noi.
  • Orice domeniu include, fără costuri suplimentare, serviciul premium de hosting DNS.
  • Dacă ai înregistrat la noi un domeniu .org, vei primi o notificare pe email cu 60 de zile înainte de expirarea domeniului.
  • Factura proforma pentru reînnoirea domeniilor se emite și se trimite automat pe email cu 14 zile înainte de expirarea domeniului. Pentru a te asigura că domeniul este funcțional îți recomandăm să plătești factura din timp, având în vedere că transferul bancar și procesarea plății de către noi poate lua 1-2 zile lucrătoare. Plata facturii este opțională: dacă nu mai ai nevoie de domeniu, nu ai nicio obligație să o plătești.
  • Îți recomandăm să alegi și un pachet de web hosting de la noi, dar e total opțional.

« Domenii .ooo Domenii .org.in »