Limba
Acasă » Enciclopedie » Enciclopedie găzduire » Termen găzduirea windows

Despre găzduirea windows

Ce este găzduirea windows ?
Găzduirea Windows este găzduirea de site-uri web pe un server care utilizează ca sistem de operare Windows.

Găzduirea Windows (windows hosting) se referă la site-urile web găzduite pe un server cu sistem de operare Windows. Gazduirea Windows este foarte cunoscută pentru faptul că are funcții puternice de management end-to-end, scalabilitate și fiabilitate, în plus, este populară pentru integrarea intreprinderilor cu internetul. Gazduirea Windows este serviciul la care ar trebui să vă adresați dacă aveți un plan de a utiliza aplicații Microsoft specifice, cum ar fi Active Server Pages (ASP) și aveți, de asemenea, un plan de dezvoltare a site-ului dvs. web cu Microsoft FrontPage. Legat de baza de date, MySQL este foarte confortabil cu orice mediu de găzduire, dar baza de date MSSQL este deservită doar de găzduirea Windows.


Avantajul cel mai important al găzduirii Windows pentru utilizatori este acela de a integra cu ușurință orice produs Microsoft pe site-uri web, datorită faptului că milioane de utilizatori utilizează produse Microsoft. Cu ajutorul tehnologiei oferite de Windows Microsoft, puteți integra, de asemenea, bibliotecile de scripturi de la JavaScript cu ASP. Caracteristici precum conectivitatea bazei de date ODBC și ColdFusion pot fi utilizate doar pentru găzduirea Windows și nu pentru gazduirea linux.

Planurile de găzduire Windows sunt rapide, flexibile și securizate, fie că aveți un plan de configurare a unui nou site web Windows, fie că aveți numeroase site-uri.

Găzduirea Windows nu este pentru toată lumea, dar oferă câteva beneficii unice.

1. Rulează pe familiarul sistem de operare Windows

Windows este cel mai popular sistem de operare din lume. Sistemul Windows este familiar, iar utilizarea lui este simplă pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Acestea fiind spuse, atunci când vine vorba de găzduire web, majoritatea proprietarilor de site-uri nu accesează direct sistemul de operare al serverului web. Cu gazduirea Linux, utilizați de obicei cPanel, iar cu găzduirea serverului Windows aveți opțiunea panoului de control Plesk. Dar pentru oricine intenționează să utilizeze direct interfața de utilizator a serverului, găzduirea Windows oferă o experiență de utilizator mult mai intuitivă decât interfața de utilizator Linux.

2. Oferă compatibilitate cu alte instrumente Windows

Pentru o mulțime de afaceri, acesta este motivul principal pentru a alege găzduirea Windows. Dacă afacerea dvs. depinde de o serie de alte instrumente Windows, atunci alegerea unei platforme de găzduire web care se joacă frumos cu diversele produse software și soluții de care depindeți vă va ușura viața.

Dacă site-ul dvs. web a fost construit folosind găzduire web ASP.NET, atunci va trebui să utilizați un server Windows. Companiile care folosesc un server MSSQL (microsoft SQL - limbaj de interogare structurat) pentru site-ul lor și bazele de date vor trebui, de asemenea, să se lipească de găzduirea pe windows. Același lucru se întâmplă dacă afacerea dvs. folosește Microsoft Exchange pentru serverul de e-mail al companiei și Microsoft Sharepoint pentru managementul proiectului și colaborarea echipei.

Practic, cu cât afacerea dvs. depinde de programele Windows, cu atât este mai probabil să aveți nevoie de găzduire pe windows. Oamenii care știu deja să vă administreze produsele Windows nu vor avea nicio problemă, de asemenea, să folosească găzduirea windows.

3. Este livrat cu panoul de control ușor de utilizat Plesk

De regula, gazduirea web Linux vine cu cPanel, si in multe cazuri găzduirea Windows vine cu panoul de control Plesk. Dar asta nu inseamna ca sunteti limitat doar la Plesk. Si pe Windows cat si pe Linux se pot instala multe alte panouri de control. În timp ce mulți utilizatori care sunt deja familiarizați cu sistemul de operare pot utiliza direct interfața de găzduire a serverului Windows, cei care doresc ceva ceva mai ușor de utilizat pot conta pe panoul de control Plesk pentru a face mai ușor actualizările și modificările pe site-ul dvs. web.

Plesk oferă o interfață de utilizator intuitivă care vă permite să creați și să gestionați mai multe site-uri web și domenii, să configurați conturi de e-mail și să gestionați conturile.

Plesk este un panou de control disponibil pe conturile și serverele noastre de găzduire bazate pe Windows. Vă permite să gestionați cu ușurință multe aspecte ale contului dvs., inclusiv fișierele, aplicațiile și e-mailurile găzduite pe contul sau serverul dvs. Panoul de control Plesk automatizează un număr mare de sarcini care permit furnizorilor de servicii să reducă costurile și resursele de exploatare, crescând în același timp rentabilitatea, eficiența și satisfacția clienților. Există patru niveluri de conectare în Plesk, fiecare având rolurile și responsabilitățile corespunzătoare:

Administrator: Cel mai înalt nivel individual de conectare la server, care permite administratorilor de găzduire web să configureze și să gestioneze toate elementele de sistem. Mai multe servere pot fi gestionate central cu conectarea la nivel de master la Plesk Expand.

Client / Revânzător (reseller): Cont de conectare, al doilea nivel în care utilizatorilor li se acordă drepturi de creare a domeniului de la administratorul de sistem. Clienții pot administra grupuri de domenii folosind o singură autentificare.

Proprietar de domeniu (owner): Acestea sunt conturi de proprietar de domeniu al treilea nivel cu seturi de permisiuni predeterminate și interfață pentru administrarea unui singur domeniu.

Utilizator de poștă (email account): Acesta este al patrulea cont de mail individual, care permite utilizatorului să se autentifice în propria sa interfață privată și să administreze parole, filtre de spam, setări antivirus și multe altele.

Plesk oferă fluxuri de lucru simplificate și automatizate pentru gazde și agenții, oferă propriul ecosistem cu peste 100 de extensii terțe, are funcții de gestionare multi-server și este capabil să obțină sau să actualizeze certificate SSL în mod automat utilizând serviciul Let's Encrypt.

Plesk este foarte sigur, deoarece este protejat cu un puternic sistem de protecție care vă va proteja serverul de spam. Puteți bloca adrese IP care aparțin hackerilor din panoul de control Plesk. Plesk folosește propriul SSL pentru a cripta pagina panoului de control. Veți observa că adresa URL a panoului de control are prefixul HTTPs.

În concluzie, panoul de control Plesk este proiectat pentru cei care nu au foarte multă experiență în gestionarea site-urilor web. Există multe tutoriale video gratuite pentru a ajuta clienții începători să se familiarizeze cu interfața..

Dezavantajele găzdurii Windows

Deși avantajele găzduirii web pe serverul Windows sunt semnificative, există un motiv pentru care Linux este implicit pentru soluțiile de găzduire web. Găzduirea Windows este excelentă pentru ceea ce face, dar are și câteva minusuri.

 • nu este la fel de sigură ca și gazduirea Linux
 • site-uri care rulează pe Windows au fost victimele atacurilor de ransomware în ultimii ani cu mai multă frecvență decât cele de la Linux

Din acest motiv, găzduirea Linux este considerată pe larg drept opțiunea mai sigură pentru site-uri web.

Găzduirea Windows poate fi mai puțin stabilă. Serverele Linux sunt cunoscute pentru a fi extrem de fiabile. Rareori au nevoie să fie repornite și pot gestiona fără probleme multe funcții simultan. În schimb, serverele Windows tind să aibă ceva mai multe probleme în gestionarea constantă a unui număr mare de aplicații și sarcini simultan, fără întrerupere. Ca în orice tehnologie de pe web, serverele Windows s-au îmbunătățit în această zonă în timp și se poate aștepta să continue acest lucru, dar în general nu sunt la fel de consistente în performanțele lor ca serverele Linux.

Compatibilitate software

 • ASP Classic
 • ASP.NET
 • MSSQL (Microsoft SQL Server)
 • MS Access (Microsoft Access)
 • Visual Basic Development
 • C#
 • Remote Desktop
 • Microsoft Exchange
 • Microsoft SharePoint

Toate planurile de hosting, windows sau linux, vă vor permite să găzduiți un site web simplu online. Cu toate acestea, vă recomandăm să alegeți gazduirea Linux, cu excepția cazului în care aveți un motiv specific pentru a alege Windows.