Limba

Despre IMAP (Internet Message Access Protocol)

IMAP (Internet Message Access Protocol)
Ce este IMAP?
Dacă ați configurat vreodată un cont de e-mail, vi sa cerut probabil ce protocol de e-mail doriți să utilizați: POP sau IMAP. Pentru cei neinițiați, această întrebare poate fi pozitivă. Cu toate acestea, selecția pe care o faceți va avea un impact major asupra experienței dvs. de a trimite, primi și deasemenea in utilizarea mesajelor de e-mail. În timp ce POP (Post Office Protocol), obișnuia să fie cel mai popular tip de protocol de e-mail, IMAP (Internet Message Access Protocol) - este alegerea ideală pentru majoritatea oamenilor în aceste zile. Aflați mai multe despre ce este IMAP, cum funcționează, diferentele dintre IMAP si POP cat și principalele sale avantaje de mai jos.

IMAP: Bazele
După cum îi spune și numele, IMAP (Internet Message Access Protocol) vă permite să accesați mesajele dvs. de e-mail oriunde v-ați afla; o mare parte a timpului, este accesat prin internet. Practic, mesajele de e-mail sunt stocate pe servere. Ori de câte ori îți verifici căsuța de e-mail, clientul de e-mail contactează serverul pentru a te conecta cu mesajele tale. Când citiți un mesaj de e-mail folosind IMAP, nu îl descărcați sau nu îl stocați pe computer; în schimb, îl citiți pe server. Drept urmare, este posibil să vă verificați e-mailul de pe mai multe dispozitive diferite, fără să vă lipsească nimic.

Servere de e-mail, clienți de e-mail și IMAP
Cel mai simplu mod de a înțelege modul în care funcționează IMAP este gândindu-ne la un intermediar între clientul de e-mail și serverul de e-mail. Serverele de e-mail sunt utilizate întotdeauna la trimiterea și primirea mesajelor de e-mail. Cu IMAP, acestea rămân însă pe server, cu excepția cazului în care le ștergeți explicit din acesta. Când vă conectați la un client de e-mail precum Microsoft Outlook, acesta contactează serverul de e-mail folosind IMAP. Se afișează anteturile tuturor mesajelor dvs. de e-mail. Dacă alegeți să citiți un mesaj, acesta este descărcat rapid, astfel încât să îl puteți vedea - e-mailurile nu sunt descărcate decât dacă trebuie să le deschideți.

IMAP versus POP
Dacă credeți că IMAP și POP sunt interschimbabile, gândiți-vă din nou. POP funcționează contactând serverul de e-mail și descărcând toate mesajele noi de la acesta. După ce sunt descărcate, acestea dispar din server. Dacă decideți să vă verificați e-mailul de pe un alt dispozitiv, mesajele descărcate anterior nu vă vor fi disponibile. POP funcționează bine pentru cei care, în general, își verifică doar mesajele de e-mail de pe un singur dispozitiv; cei care călătoresc sau au nevoie să-și acceseze e-mailul de pe diverse dispozitive sunt mult mai bine cu serviciul de e-mail bazat pe IMAP.

Folosind IMAP
Spre deosebire de POP, IMAP vă permite să accesați, să organizați, să citiți și să sortați mesajele dvs. de e-mail fără a fi nevoie să le descărcați mai întâi. Drept urmare, IMAP este foarte rapid și eficient. De asemenea, serverul ține o înregistrare a tuturor mesajelor pe care le trimiteți, permițându-vă să accesați mesajele trimise de oriunde. IMAP nu mută mesajele de pe server pe computer; în schimb, acesta sincronizează e-mailul de pe computer cu e-mail-ul de pe server.

Principalele avantaje ale IMAP
Există mai multe avantaje în utilizarea IMAP. În primul rând, vă permite să accesați mesajele dvs. de e-mail de oriunde, prin câte dispozitive diferite doriți. În al doilea rând, descarcă un mesaj doar atunci când faceți clic pe el. Drept urmare, nu trebuie să așteptați ca toate noile mesaje să le descarce de pe server înainte de a le putea citi. În al treilea rând, atașamentele nu sunt descărcate automat cu IMAP. În consecință, puteți verifica mult mai rapid mesajele dvs. și aveți un control mai mare asupra atașamentelor deschise. În cele din urmă, IMAP poate fi folosit offline la fel ca POP - practic te poți bucura de avantajele ambelor protocoale într-unul singur.
Pe măsură ce lumea devine mai mobilă ca niciodată, IMAP devine din ce în ce mai popular. Proliferarea de smartphone-uri, laptopuri, tablete și alte dispozitive face ca cererea pentru IMAP să fie mai puternică ca niciodată. În timp ce POP va rămâne popular în rândul persoanelor care își accesează doar e-mailul prin intermediul unuia sau a două dispozitive - și a celor care au conexiuni lente la Internet - IMAP este sigur că va rămâne protocolul de alegere pentru majoritatea persoanelor ocupate de astăzi.