Despre PHP

Ce este PHP ?
PHP (Hypertext Preprocessor) este un limbaj de scripting de uz general, cu cod-sursă deschis (open source), utilizat pe scară largă, și care este potrivit în special pentru dezvoltarea paginilor și aplicațiilor web.

Se folosește în principal înglobat în codul HTML, dar începând de la versiunea 4.3.0 se poate folosi și în mod „linie de comandă” (CLI), permițând crearea de aplicații independente. PHP poate genera continut HTML pe baza unor fisiere existente sau pornind de la zero, poate sa afiseze o imagine sau orice alt continut accesibil prin web, sau sa redirectioneze utilizatorul catre alte pagini. In cadrul acestui proces, PHP poate consulta baze de date, fisiere externe sau alte resurse, poate trimite email-uri sau executa comenzi ale sistemului de operare. Intrucat procesarea se realizeaza la nivelul serverului web, inainte ca paginile web sa ajunga in browser, PHP este considerat un limbaj de programare server-side.

PHP poate fi utilizat pe principalele sistemele de operare, inclusiv Linux, multe variante Unix (inclusiv HP-UX, Solaris și OpenBSD), Microsoft Windows, Mac OS X, RISC OS și altele. PHP, de asemenea, susține majoritatea server-elor web existente în prezent. Acestea includ Apache, IIS, și multe altele.