Acasă » Enciclopedie » Enciclopedie găzduire » Termen shared hosting

Despre shared hosting

Ce este shared hosting ?
Gazduirea shared este un tip de găzduire web în care un singur server fizic găzduiește mai multe site-uri.

Găzduirea shared este un tip de găzduire web în care un singur server fizic găzduiește mai multe site-uri. Mulți utilizatori utilizează resursele pe un singur server, ceea ce menține costurile reduse. Utilizatorii primesc fiecare o secțiune a unui server în care își pot găzdui fișierele de pe site-ul web. Serverele sharede pot găzdui sute de utilizatori. Fiecare client care utilizează serverul platformei de găzduire shared are acces la funcții precum baze de date, trafic lunar, spațiu pe disc, conturi de e-mail, conturi FTP și alte suplimente oferite de gazdă. Resursele de sistem sunt sharede la cerere de către clienți pe server și fiecare primește un procent din tot din RAM și CPU și alte elemente, cum ar fi serverul MySQL unic, serverul Apache și serverul de e-mail.

Găzduirea shared oferă cea mai eficientă metodă de a obține un site online, deoarece costurile de întreținere a unui server sunt împărțite între toți utilizatorii. Acest stil de găzduire este cel mai potrivit pentru un site web mic sau blog care nu necesită configurații avansate sau lățime mare de bandă. Deoarece găzduirea sharedă nu este suficientă pentru site-urile cu trafic ridicat, site-urile cu volum mare ar trebui să se orienteze către un VPS sau soluții dedicate de găzduire.

Să începem cu o metaforă: Găzduirea shared este ca și cum ai folosi transportul public.

Călătoria cu autobuzul este o alternativă la conducerea propriului vehicul privat. Aceasta vine cu beneficii; este atât mai ecologic, cât și mai rentabil. Dar, având în vedere natura publică a unui autobuz, împărțiți acest mod de transport, așa că poate fi aglomerat uneori. Autobuzul va sfârși ocazional cu mai multe opriri între punctul „A” și punctul „B”, iar timpul dvs. de călătorie poate fi crescut în general, dar este totuși un cost redus, convenabil și de încredere.

Așa funcționează găzduirea shared . Resursele de pe un server sunt shared/împărțite cu alți utilizatori, dar vă puteți bucura în continuare de multe dintre resurse. Companiile de găzduire web, ca și noi de altfel (Hosterion), avem politici care guvernează utilizarea corectă pentru a se asigura că toată lumea are acces la o cantitate corectă de resurse.

Găzduirea shared este un serviciu entry-level capabil să ofere cantitatea de resurse necesara pe care o necesită un start-up, o afacere locală sau un site personal. Mulți oameni noi în lumea gazduirii web aleg găzduire shared ă. Este popular pentru că este cea mai rentabilă opțiune. Deoarece mulți oameni împărtășesc resursele unui server, costurile utilizatorilor sunt menținute reduse. Majoritatea pachetelor de găzduire shared vin cu funcții ușor de utilizat, cum ar fi un panou de control ușor de utilizat, care vă permite să încărcați fișierele site-ului dvs. web, să creați un cont de e-mail și să adăugați baze de date pentru serviciile care au nevoie de ele.
Da, găzduirea shared este considerată de unii profesioniști „entry-level”, dar pentru majoritatea site-urilor este mai mult decât adecvat nevoilor lor.

Cum funcționează hostingul shared?

După cum am spus, găzduirea shared este aceea în care un singur server găzduiește mai multe site-uri. Numerele pot varia de la câteva sute până la câteva mii, în funcție de spațiul disponibil pe hard disk, RAM și viteza de procesare. Această găzduire este pe un aparat identic cu un server dedicat, dar resursele sale sunt utilizate de un număr mult mai mare de clienți. Fișierele contului de utilizator al fiecărui site web și orice aplicație sunt stocate în partiții separate pe server și fiecare are propriul său arbore de director de fișiere. Utilizatorii nu au acces nici la rădăcină, nici la fișierele celuilalt. Toate conturile de pe serverul comun împart resursele de calcul ale serverului web.

Avantajele găzduirii web shared sunt:

 1. Este mai puțin costisitor

  Găzduirea shared oferă cea mai eficientă soluție de găzduire din punct de vedere al costurilor.

 2. Este flexibil

  Dacă proiectul evoluează, se poate face upgrade la următorul plan de gazduire fără probleme și fără downtime aproape instant.

 3. Este ușor de auto-gestionat

  Găzduirea shared este simplă și simplu de configurat. Majoritatea furnizorilor oferă un panou de control pentru a vă gestiona site-ul. Această interfață de utilizator simplificată gestionează sarcinile administrative și orice sarcini de monitorizare asociate cu rularea unui server.

 4. Puteți găzdui mai multe domenii

  Puteți instala numeroase site-uri web în directorul dvs. de utilizatori; trebuie doar să vă asigurați că domeniile achiziționate sunt conectate la acesta. Un exemplu ar fi o persoană care are domenii diferite pentru site-ul personal, blogul lor hobbyist sau afacerea lor. Găzduirea shared este perfectă pentru acest lucru.

 5. Este gestionat profesional

  Compania de hosting va elimina durerile de cap având grijă de sarcinile administrative de bază ale serverului. Dacă nu sunteți pregătit să rulați propriul dvs. server, gestionarea web este cea mai convenabilă opțiune. Lasă-i profesioniștilor să-și facă griji cu privire la găzduirea ta web

 6. Poate găzdui site-uri web dinamice

  Site-urile web care arată diferit în funcție de cine navighează sunt cunoscute drept dinamice. Site-urile populare dinamice includ Facebook, Quora și Twitter, iar sistemele dinamice de gestionare a conținutului (CMS) includ WordPress și Joomla! Site-urile dinamice și CMS-urile folosesc limbaje alternative de programare, cum ar fi Perl, Python sau PHP, toate putând fi rulate pe un server shared .

Lucruri de luat în considerare

Există câteva criterii importante la care să vă gândiți atunci când alegeți între furnizorii de găzduire shared și aceasta depășește doar prețul. Ar trebui să căutați următoarele caracteristici ale unui pachet de hosting comun:

 • Uptime

  Atunci când căutați un plan de găzduire shared , asigurați-vă că aveți anumite garanții de funcționare. Minimul absolut pe care ar trebui să îl acceptați de la o gazdă este de 99%.

 • Trafic

  Nu este ușor să faceți proiecții despre traficul web, dar, dacă, din orice motiv, vă așteptați la o cantitate mare de trafic, găzduirea shared s-ar putea să nu fie adecvată.

 • Personalizare limitată

  Dacă aveți cerințe tehnice speciale, este posibil ca găzduirea shared să nu fie pentru dvs. Nu aveți voie să folosiți software personalizat. De exemplu, dacă trebuie să rulați un sistem de operare alternativ, cum ar fi FreeBSD sau scriptul PostgreSQL pentru baza de date, veți avea nevoie de propriul dvs. server, dacă planul dvs. de găzduire shared nu oferă acestea. Cea mai bună opțiune, în acest caz, va fi un server virtual sau fizic, deoarece majoritatea folosesc MySQL și PHP.

 • Support

  Doar pentru că acest stil de găzduire este ieftin, nu înseamnă că nu trebuie să vă așteptați la support. Căutați o gazdă cu agenți de asistență care lucrează non-stop și disponibile prin mijloacele pe care le veți găsi cele mai utile, cum ar fi telefonul sau e-mailul. Noi la Hosterion le oferim pe ambele, non-stop.

  Mai presus de toate, trebuie să țineți cont de faptul că împărțiți un server cu mulți alți clienți, în mod ideal, site-uri mici. Deoarece aceste site-uri sunt relativ ușoare, nu necesită multe resurse, astfel încât serverul nu va simți tensiunea de a le găzdui pe toate împreună.

 • Panoul de control

  Asigurați-vă că gazda dvs. include un panou de control cu planul lor de găzduire shared . Practic, este o interfață bazată pe web care permite utilizatorilor să își gestioneze setările serverului din confortul browserului lor web.

Găzduirea shared este potrivită pentru mine?

Gazduirea shared este alegerea potrivită pentru site-ul dvs. dacă:

 • Aveți puțină experiență în ceea ce privește găzduirea web.
 • Doriți să reduceți costurile.
 • Proiectează un site web pentru afaceri mici sau ceva pentru prieteni sau familie.
 • Nu aveți nevoie de acces la o programare web extinsă.
 • Folosiți aplicații precum Joomla sau WordPress.
 • Desfășurați o afacere mică sau o pornire.
 • Experimentați designul web și codarea.

Există multe despre care nu știți când vine vorba de pornirea unui site web pentru prima dată, dar există anumite lucruri pe care puteți conta. Când site-ul dvs. este recent lansat, este posibil să nu atrageți masele de trafic decât dacă intenționați să lansați cu o campanie de marketing importantă. În acest caz, este puțin probabil ca un nou site să aibă nevoie de mult în calea lățimii de bandă. În plus, este greu de prezis de cât spațiu vei avea nevoie, decât dacă ești 100% sigur cu privire la dimensiunea conținutului și imaginilor pe care le vei produce. Găzduirea shared oferă o soluție flexibilă pentru aceste necunoscute.

Concluzia

Avantajele găzduirii shared depășesc dezavantajele pentru majoritatea oamenilor. Cel mai important avantaj este reducerea prețului scăzut, un factor decisiv pentru mulți potențiali cumpărători. Există, de asemenea, faptul că, folosind găzduirea shared , nu ai nevoie de expertiză tehnică pentru a construi un site profesionist cu cele mai populare aplicații web.

Pentru majoritatea site-urilor web, găzduirea shared oferă o soluție sonoră. Este mai ieftin și nu necesită abilități de administrare Linux pentru oricine dorește să evite acest lucru. Întrucât este foarte ușor de întreținut, găzduirea shared este alegerea preferată pentru site-urile web mai mici. Majoritatea oamenilor care caută primul lor pachet de găzduire web optează pentru un plan de găzduire shared.

Noi la Hosterion vă punem la dispozitie toate variantele de hosting, de la shared hosting, la VPS-uri și servere dedicate

Planurile noastre de shared hosting includ: trafic nelimitat, firewall BitNinja, backup zilnic cu 41 de copii păstrate pe parcursul ultimului an, premium DNS (anycast), adresă IPv6 dedicată, iar locația este la alegere: București, Cluj, Amsterdam, Londra, Dallas, Freemont.

Planuri disponibile VPS Managed, sunt concepute pentru nevoi ce depășesc pachetele de shared hosting și pentru companiile care doresc sa externalizeze catre noi administrația de sistem a VPS-ului -> Planuri Managed VPS.

Dacă alegeți serviciile noastre, suntem convinși că veți avea o experiență minunată alături de noi, iar dacă aveți un site existent la un alt furnizor, vă vom ajuta să îl mutați gratuit.