Limba
Acasă » Enciclopedie » Enciclopedie găzduire » Termen LiteSpeed

Despre LiteSpeed

Ce este LiteSpeed ?
LiteSpeed Web Server este principalul server web.

Serviciile noastre flexibile de web hosting îți fac site-ul mai rapid și mai sigur. LiteSpeed Web Server este principalul server web de înaltă performanță. Poate fi folosit pentru a înlocui un server Apache existent fără a schimba alte programe sau detalii ale sistemului de operare și fără a strica nimic. Ca atare, LiteSpeed Web Server poate înlocui rapid un blocaj major în platforma de găzduire web existentă. Cu gama completă de caracteristici și consola de administrare web ușor de utilizat, LiteSpeed Web Server vă poate ajuta să cuceriți provocările de a implementa o infrastructură eficientă.


Caracteristicile serverului Litespeed

LiteSpeed Web Server are performanțe superioare atât în ceea ce privește viteza cât și scalabilitatea. Litespeed este mai rapid decât Apache în timp ce servește conținutul PHP. Este o platformă ideală de găzduire pentru servirea site-urilor web bazate pe Wordpress, Joomla și Drupal, deoarece crește cu ușurință performanța și securitatea PHP.

Compatibilitatea cu Apache

Serverul web Litespeed este compatibil cu serverul web Apache utilizat în mod obișnuit și cu funcțiile sale, cum ar fi mod_rewrite, .htaccess și mod_security. Serverul web Litespeed poate încărca fișierele de configurare Apache, deoarece funcționează ca un înlocuitor pentru Apache. Este, de asemenea, compatibil cu panourile de control de găzduire, cum ar fi Cpanel, Plesk și Direct Admin.

Litespeed Vs. Apache

Cel mai important lucru ce trebuie știut despre Litespeed este că serverul este într-adevăr capabil să gestioneze mult mai mult trafic decât Apache și poate gestiona atacurile DDOS mai eficient. Într-o cercetare, un server Apache care a fost supus atacurilor DDOS a fost înlocuit cu un Litespeed. În timp ce serverul Apache s-a prăbușit din cauza atacurilor, serverul Litespeed a reușit să reziste atacurilor și să rămână funcționalitatea acestuia. De asemenea, Litespeed este capabil să gestioneze fișierele de configurare și poate suporta aproape toate panourile de control populare.

LiteSpeed Web Server este adesea comparat direct cu Apache, deoarece a fost conceput pentru a fi un înlocuitor al acestuia. Dar LiteSpeed Web Server nu se bazează pe codul Apache. De fapt, are mai multe în comun cu nginx, când privești "sub capotă".
Valorile de referință ale LiteSpeed, în comparație cu nginx și Apache, vorbesc de la sine. Când treceți la LiteSpeed Web Server, puteți fi sigur că site-urile dvs. vor experimenta îmbunătățiri măsurabile ale vitezei.

Stilul mai simplu și memoria cache inteligentă a LiteSpeed îi conferă un avantaj. Cu motorul de cache încorporat avansat al LiteSpeed, puteți elimina nevoia de proxy-uri HTTPS inversă sau de alte straturi de memorie în cache de la terțe părți necesare cu Apache. În plus, LiteSpeed stochează fișiere cache comprimate, lucru pe care nginx nu îl face.

La fel ca nginx, LSWS a fost construit de la sol pentru a utiliza o arhitectură bazată pe evenimente, care este mai eficientă și mai performantă decât modelul bazat pe procese. Spre deosebire de nginx, LSWS a fost conceput pentru a înțelege fișierele de configurare ale lui Apache, regulile de securitate mod_ și regulile mod_rewrite. Și suportă .htaccess în mod nativ, într-un mod mult mai eficient. Datorită acestei compatibilități, LiteSpeed Web Server poate fi utilizat cu orice panou de control care a fost scris pentru Apache, inclusiv cPanel, Plesk și DirectAdmin.

Performanță și scalabilitate

Serverul web Litespeed crește performanța și scalabilitatea platformelor de găzduire web prin arhitectura sa unică de evenimente. Are capacitatea de a servi mii de clienți simultan cu utilizarea minimă a resurselor serverului, cum ar fi memoria și procesorul. Codul unic dezvoltat și optimizat al serverului web Litespeed crește performanța PHP, precum și servește site-urile statice mai rapid decât Apache.

Securitate

Securitatea este o preocupare serioasă, motiv pentru care Litespeed acceptă regulile ModSecurity (la fel ca și Apache și nginx), dar face acest lucru fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța, datorită implementării eficiente a LiteSpeed Web Server.
Serverul web Litespeed este compatibil cu mod_security a lui Apache și are o funcție anti-DDoS. Cu funcții personalizabile, cum ar fi conexiune per IP, cerere și accelerare lățime de bandă, IP-urile care fac prea multe conexiuni sau solicitări sau cer prea mare lățime de bandă sunt blocate, oprind atacatorii.

Rentabil

Trecerea la LiteSpeed din Apache este o sarcină ușoară și foarte eficientă din punct de vedere al costurilor de asistență. Costurile de licențiere ale Litespeed sunt destul de mici ca orice actualizare hardware necesară pentru a optimiza un server care rulează Apache. Litespeed ajută la reducerea costurilor de asistență, cu caracteristicile sale unice, oferind o platformă de găzduire optimizată, sigură și stabilă, care la rândul său oferă tehnicienilor de asistență și administratorilor liniște sufletească pe un server supraîncărcat.

Conturile existente de shared web hosting au fost deja trecute pe noul server web și orice cont nou de găzduire web va fi creat automat pe un server cu LiteSpeed. Pachetele de hosting Magento și hosting Premium includ, de asemenea, LiteSpeed, având în plus mai multe obiecte cache-abile la nivel de sever web (în curând vor include un număr nelimitat de obiecte ținute în cache). LiteSpeed este disponibil pentru un cost suplimentar și pentru pachetele de VPS și serverele dedicate.

Activarea cache-ului LiteSpeed o puteți face direct din contul de cPanel de la Hosterion
De asemenea va fi nevoie si de un plugin specific pentru platforma dvs., de ex: LSCache pt. Wordpress, LiteMage pt. Magento, LSCache pt. Joomla, LSCache pt. PrestaShop, etc.
Concluzia este că folosind LiteSpeed, veți obține cel mai bun din ambele lumi: scalabilitate bazată pe evenimente similare cu nginx și capacitatea de a folosi instrumente familiare și omniprezente Apache pentru toate sarcinile dvs. de management.