Despre trafic

Ce este traficul ?
Traficul este cantitatea de informație permisă de a fi transferată înspre/dinspre un cont web aflat pe serverul de hosting.

Traficul se referă la cantitatea de date care se deplasează printr-o rețea la un moment dat. Datele de rețea sunt în mare parte încapsulate în pachetele de rețea, care asigură încărcarea în rețea. Traficul de rețea este componenta principală pentru măsurarea traficului de rețea, controlul și simularea traficului de rețea. Organizarea corespunzătoare a traficului de rețea ajută la asigurarea calității serviciilor într-o rețea dată.

Traficul de rețea este cunoscut și sub numele de trafic de date. Această cantitate crește de fiecare dată când site-ul este accesat, când se trimite un e-mail sau când se încarcă / descarcă fișiere pe site. Transferul se măsoară în MegaBytes (MB) sau GigaBytes (GB).

Traficul dintr-o rețea poate fi monitorizat prin colectarea timpilor de răspuns ale tuturor punctelor de acces majore (de exemplu, routere și servere), dintr-o rețea. Timpii de răspuns mai lungi reprezintă o indicație a load-ului experimentat de dispozitivul respectiv.

Traficul lunar

Web-ul este cel mai aglomerat loc pe care îl cunoaștem astăzi, cu milioane de site-uri disponibile acum online, care concurează pentru a atrage atenția utilizatorilor.

Ca și caracteristică a planului de găzduire web, „traficul lunar” poate fi găsit sub mai multe denumiri, precum „trafic”, „transfer de date”, „transfer de fișiere”, „lățime de bandă a site-ului”, „trafic web”, „limită de lățime de bandă” sau doar „lățime de bandă”. Există totuși o diferență între termenii, transfer de date (trafic) și lățimea de bandă. Transferul de date reprezintă toate informațiile descărcate de pe site-ul dvs. web și transferate pe computerul vizitatorului dvs. de pe serverul furnizorului dvs. de găzduire la un moment dat.

Lățimea de bandă se referă la capacitatea conexiunii de transfer și este o valoare statică definită de gazda dvs. Informațiile transferate includ toate fișierele de pe site-ul dvs. web (text, imagini, fișiere multimedia) care pot fi vizualizate sau descărcate. Cantitatea de trafic consumată depinde în mare măsură de cantitatea și tipul de fișiere pe care le aveți, precum și de numărul de vizitatori care navighează pe site-ul dvs. web.

Tipuri de trafic

În optimizarea motoarelor de căutare (SEO), traficul către o rețea poate fi caracterizat drept, direct, organic sau plătit. Traficul direct apare atunci când cineva introduce un URL localizator de resurse uniform (URL) într-un browser. Traficul organic este rezultatul direct al unei persoane care utilizează un motor de căutare pentru a localiza conținutul și traficul plătit înseamnă că cineva a făcut clic pe o reclamă sponsorizată.

În administrarea datacenter-lor, traficul de rețea poate fi caracterizat fie ca fiind Nord-Sud, fie Est-Vest. Nord-Sud descrie traficul client-server care se deplasează între centrul de date și o locație din afara rețelei. Traficul Nord-Sud este de obicei ilustrat vertical pentru a ilustra traficul care curge în și în afara centrului de date. În primele zile ale internetului, cea mai mare parte a traficului de rețea a fost nord-sud.

În schimb, traficul de rețea Est-Vest caracterizează pachetele de date care se mută de la server la server într-un centru de date. Termenul Est-Vest a fost inspirat de diagrame de rețea ce ilustrează traficul de rețea locală (LAN) pe orizontală. Virtualizarea hardware și internetul lucrurilor (IoT) sunt două concepte care au condus la creșterea traficului de rețea Est-Vest

Probleme de trafic în rețea

Administratorii pot controla traficul de rețea prin gestionarea sau prioritizarea datelor și pot monitoriza traficul de rețea măsurând cantitatea și tipurile de trafic. Traficul de rețea este încapsulat în pachete, care sunt unități de date care asigură încărcarea într-o rețea. De exemplu, vizitând o pagină web, un utilizator va primi o serie de pachete. Un pachet tipic va conține până la 1.000-5.000 de octeți

Problemele comune de trafic de rețea includ defecțiuni ale componentelor, cum ar fi defecțiuni de server, router sau firewall sau defecțiuni de trafic, precum blocaje și latență ridicată. Se pot produce blocaje atunci când nu există suficientă capacitate de gestionare a datelor pentru a procesa volumul curent de trafic. Latența ridicată poate apărea mai frecvent cu traficul Est-Vest.

Pentru a asigura calitatea rețelei, administratorii de rețea analizează, monitorizează și asigură securitatea traficului de rețea. Monitorizarea permite și asigură performanța continuă a rețelei. Instrumentele făcute pentru a ajuta monitorizarea rețelei vor notifica în mod obișnuit utilizatorii dacă există modificări semnificative sau deranjante ale performanței rețelei. Monitorizarea rețelei permite administratorilor și echipelor IT să reacționeze rapid la orice problemă de rețea.

Alte practici, precum activarea firewall-urilor, vor adăuga, de asemenea, mai multă securitate unei rețele.