Adăugarea unui domeniu parcat sau alias (Parked or Alias domain)

Ce este un domeniu parcat sau alias? 
Să presupunem că aveți un domeniu găzduit cu panou de control cPanel, ca de exemplu "domeniu.com". Dacă adăugați ca și domeniu parcat "domeniu2.com" atunci ambele adrese, adică atât www.domeniu.com cât și www.domeniu2.com vă vor duce la una și aceași pagină de web, anume cea inițială: www.domeniu.com. În bară de adresă a browser-ului va rămâne adresă care a fost scrisă inițial. 

Cum parcăm un domeniu? 
Să presupunem că vreți să parcați domeniu2.com peste domeniu.com, ca în exemplul precedent. Este necesar ca domeniu.com să fie deja găzduit la noi, că să puteți parca domenii peste el. Pentru a realiză acest lucru, urmăriți următorii pași: 

Trebuie menționat de la început că domeniu Alias și domeniu Parcat este unul și același lucru. Dacă folosiți tema default din cPanel și anume paper_lantern domeniul îl găsiți sub numele de alias (Alias), dacă folosiți tema mai veche din cPanel, și anume X3, domeniul îl găsiți sub numele de domeniu parcat (Parked). 

În continuare vă vor fi prezentați pașii pentru tema default paper_lantern. Tema poate fi foarte ușor schimbată cu Switch Theme.

1) Logați-vă în cPanel cu userul și parola primite pe mail în momentul în care v-ați făcut contul de găzduire pentru domeniu.com.

Parked/Alias domain image 1

2) La categoria Domains, găsiți un buton 'Aliases'. Dați click pe acest buton.

Parked/Alias domain image 2

3) In dialogul ce apare, treceti domeniu2.com si apasati butonul 'Add Domain'.

Parked/Alias domain image 34) Logați-vă la registrarul de la care ați cumpărat domeniul domeniu2.com (exemplu: rotld.ro pentru domeniile .ro achizitionate).

5) Adăugați nameserverele noastre pentru domeniul respectiv. Nameserverele noastre sunt:

ns1.hosterion.net
ns2.hosterion.net
ns1.hosterion.com
ns2.hosterion.com

În momentul de față, dacă ați urmărit cu atenție pașii, ați realizat corect toate setările necesare, și puteți să părăsiți atât contul de cPanel, cât și pe cel al registrarului.

După o vreme (maxim 4 ore), timp în care schimbările DNS se propagă, domeniu2.com trebuie să vă ducă la aceeași pagină ca și domain.com.

  • 108 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Adăugarea unui domeniu adițional (Addon domain)

Ce este un domeniu adițional (Addon domain)? Să presupunem că aveți un domeniu găzduit cu panou...