Lună: mai 2008

Noi amenzi pentru spam aplicate de catre ANRCTI

ANRCTI a publicat astazi, 28 mai 2008, un comunicat de presa conform caruia a aplicat opt amenzi pentru efectuarea de comunicari comerciale nesolicitate prin intermediul postei electronice si o amenda pentru nefurnizare de informatii.

„Intenţionăm ca în viitor să aplicăm amenzi din ce în ce mai mari pentru trimiterea de comunicări comerciale nesolicitate, pentru că aceste prime sancţiuni, minime, constituie un avertisment pentru toate persoanele care încalcă prevederile legale, fie că au fost deja sancţionate, fie că au citit despre asta în presă sau pe internet,” a declarat Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI.

Semne bune ne aduce ANRCTI. Suntem optimisti ca vom intra in normalitate si romanii vor intelege in cele din urma ca mailurile comerciale nesolicitate sunt ilegale si ne mananca o gramada de timp. Iar efectele unei astfel de campanii sunt mai degraba negative, in loc sa aduca beneficii „expeditorilor”.

Comunicatul complet il gasiti la: http://www.anrcti.ro/desktopdefault.aspx?tabid=3183

Am securizat toate serviciile cu SSL

Toate serviciile de pe toate serverele Elvsoft sunt acum securizate prin SSL (incluzand serverele dedicate, pachetele de hosting shared Windows si Linux si reseller, serviciile de VPS).

Lista de servicii securizate prin SSL include:

  • acces panou de control (CPanel sau Plesk)
  • acces webmail
  • acces SMTP si POP3 din clientul de email (Outlook etc.)
  • conexiunea ftp

De ce este important ca aceste conexiuni sa fie criptate cu SSL:

  • pentru ca fara criptare SSL sunteti vulnerabili la sniffing
  • pentru ca poti acum accesa serviciile Elvsoft pe conexiuni internet publice/necunoscute (de exemplu daca folosesti conexiunea wireless dintr-un mall, pe langa posibile interceptari prin sniffing, esti la mana administratorul retelei, daca acesta hotaraste ca vrea sa vada parola ta sau nu)
  • cu ajutorul certificatului SSL poti fi sigur ca te-ai conectat la un server Elvsoft si eviti atacurile de tip man-in-the-middle

Pentru a folosi CPanel, Plesk si webmail cu SSL, nu trebuie sa faci nimic, vei fi automat redirectionat catre URL-ul cu https.

Pentru a folosi SFTP (secure ftp) tot ce trebuie sa faci este sa bifezi optiunea de SSL/TLS din clientul de FTP ce il folosesti.

Pentru a folosi SSL din clientul tau de mail (SMTP si POP3) te rugam sa ne contactezi pentru a-ti da parametrii de configurare.

Angajam scriitori de cod PHP

Angajam scriitori de cod PHP talentati si pasionati.

Candidatul ideal are cunostinte solide de programare PHP, OOP si MySql. Reprezinta un avantaj cunostintele de JavaScript/jQuery, Smarty. Suntem foarte impresionati daca te-ai jucat cu Python si Django.

Trimite-ne CV cu portofoliu la jobs[at]elvsoft.com.

Mai mult spatiu de gazduire, mai multa banda, domenii gratuite

Am modificat oferta de gazduire Linux si oferta de gazduire Windows.
Acum beneficiezi de mai multe resurse la aceleasi preturi accesibile:

  • mai mult spatiu pe disc
  • mai mult trafic lunar inclus in pachete
  • domenii gratuite impreuna cu pachetele de gazduire

Iar un domeniu .ro este acum doar 27,5 de euro, iar domeniul .com este 7,49 euro daca este achizitionat fara gazduire.

PS: Circula un zvon conform caruia a aparut pe internet un cupon de reducere cu ajutorul caruia poti beneficia de un pico-pret la domenii .ro b-).