Lună: octombrie 2008

Citynews a facut un an

citynews.ro a facut un an. Felicitari si la multi inainte!

Si au folosit o metoda inedita de a transmite asta. Au pus de ieri un articol (teaser) prin care anuntau ca site-ul se inchide astazi la 12.

Iar astazi ne-au lamurit si linistit :):

(poza preluata de la Andrei, noi nefiind suficient de iuti de mana si sa salvam poza de pe site, astazi cat a stat pe prima pagina intre orele 12 si 13).

Liviu ne mai povestese cate ceva din mataraia interna citynews si zice ca ITistii citynews ma/ne freaca la icre :P. Dar e pentru scop nobil: citynews sa fie up’n’running, neatacat si rapid ca „fuljerul”.

Deci multi ani inainte, Citynews!

Un nou site de stiri

Un grup de prieteni a lansat un nou site de stiri din Romania: http://www.liveqt.com/romania-news/

Site-ul este un agregator de stiri culese din mai multe surse romanesti.

Cea mai buna oferta de domenii .ro din Romania

Datorita modificarii ratei de schimb euro / dolar am fost nevoiti sa trecem la USD pentru preturile domeniilor .ro.

Astfel, avem acum cea mai buna oferta de domenii .ro din Romania: 38,5$ pentru un domeniu .ro. Iar oferta de reseller domenii .ro este imbatabila.

Iar daca cel mai mic pret din Romania nu este suficient de mic pentru tine, poti achizitiona un pachet de gazduire pe un an si platesti intre 0 (exact zero!) si 15 euro pentru domeniul .ro.

IntoDNS

Nu cred ca am apucat sa va spun despre unul din proiectele noastre de suflet.

E vorba, de IntoDNS. O unealta ce ajuns foarte folosita, mai mult decat ne-am fi asteptat.

It’s old news, IntoDNS exista de aproape un an si e folosit zilnic de peste 2000 de administratori. Ce mai vroiam sa va zic este ca am apucat sa reinstalam si sa reconfiguram blogul IntoDNS, care, de altfel e picat de cateva luni. Deah, croitorul e cu pantalonii rupti…

Daca inca nu o faceti, va dorim sa va folositi de facilitatile oferite gratuit de IntoDNS.

VPS-uri pentru Django

Suntem intrebati destul de frecvent daca VPS-urile ce le oferim pot rula aplicatii cu Python si Django, Ruby on Rails, Tomcat etc. Raspunsul este evident, da :).

De exemplu, site-ul creat de noi, intodns.com, ruleaza pe un VPS cu 256MB de RAM (dintre care foloseste doar 60-70MB) si serveste cu succes peste 7000 de pagini pe zi. Si clientii nostri ruleaza cu succes Tomcat, RoR, Django si alte framework-uri de Python.

Iar de cateva zile am instalat un nou server pentru VPS-uri: Xeon dual processor (2 x 4 core-uri), RAID 10 hardware cu 6 discuri si controller RAID 3ware. Astfel aplicatiile web 2.0 de pe VPS-urile Elvsoft ruleaza ca gandul si ca vantul :).

Webmail profesionist pentru toate conturile de gazduire web

Pentru ca ne-am saturat de Horde si SquirrelMail si pentru ca mai multi clienti ne-au cerut o interfata de webmail profesionist,  in sfarsit.. e aici!

In urma cu cateva zile am finalizat implementarea unui webmail profesionist: sexy, rapid, usor de folosit si in limba romana (se pot configura si alte limbi: engleza, maghiara etc.). Noul webmail sta bine mersi pe un server dedicat, doar pentru el, si e gata sa va serveasca mailurile rapid si eficient.

E disponibil pentru toate conturile de gazduire shared si reseller, atat pentru clientii Elvsoft existenti, cat si pentru noii clienti. Si pentru a va deschide apetitul iata cateva screenshot-uri:

1. Interfata profesionala similara cu Outlook 2007

2. Interfata in limba romana si alte limbi (engleza, maghiara etc.)

3. Autocompletare a adreselor de email

4. Editor avansat de emailuri

5. Carnet de adrese avansat

6. Calendar profesionist

7. Filtre avansate de email

8. Interfata AJAX rapida si usor de folosit cu drag & drop

Accesul la webmail se face in continuare prin URL-ul domeniu.ro/webmail sau webmail.domeniu.ro (ambele functioneaza atat pe serverele Linux cu CPanel sau Plesk, cat si pe cele cu Windows si Plesk).

Optiunea de webmail profesionist va fi disponibila in curand si pentru clientii de servere dedicate si VPS-uri.

E in teste o alta solutie profesionista, disponibila in curand: solutia profesionista de antispam si antivirus.