Lună: martie 2008

Oferta gazduire vps (servere virtuale)

Am lansat oferta de gazduire VPS. Acronimul VPS se refera la Virtual Private Server. Un VPS prezinta avantajele unui server dedicat, dar la costuri mai mici. Tehnologia folosita pe VPS-uri este Virtuozzo de la Parallels.

De ce ai alege servere virtuale

  • ai drepturi de administrare complete (root), asta implica ca iti poti instala orice software si iti poti face ce configurari vrei, fara sa fi limitate de configurarile ce ti se ofera, cum e in cazul pachetelor de gazduire web shared; iti poti acum instala si configura in voie aplicatiile tale web 2.0, fie ca folosesti Ruby on Rails, Django sau orice alta optiune ce e functionala pe CentOS 5.
  • resursele iti sunt garantate. Ai la dispozitie exact cantitatea de memorie prezentata in oferta (nu facem overselling). La fel puterea de procesare (MHz) iti este garantata.
  • si nu in ultimul rand ai la dispozitie un pachet de resurse mai mult decat generos: memorie, spatiu stocare, trafic lunar

Ce poti gazdui pe un VPS

  • server de mail
  • server SVN. Repository-uri SVN poti gazdui si pe pachetele shared (da-ne un mail daca vrei sa iti configuram repository-ul pe un pachet de gazduire shared), dar in cazul VPS-urilor beneficiezi si de avantajele prezentate mai sus.
  • aplicatii web Java pe apache si tomcat
  • poti gazdui site-uri instaland mai multe servere: apache, mysql etc. Poti folosi inclusiv un panou de control (Plesk sau CPanel). In cazul acesta iti recomandam sa iei un VPS mai puternic pentru ca un VPS de 128 sau 256 MB de RAM va sughita daca instalam un panou de control, apache si mysql.
  • daca functioneaza pe CentOS 5 – atunci functioneaza si pe VPS

Configuratia serverelor ce gazduiesc VPS-urile
Procesor Q6600 (quad core), 8GB de RAM, 4 disk-uri de 320GB in RAID 6.
RAID 6 ofera o siguranta sporita, din cele 4 diskuri pot sa esueze oricare 2, fara ca sistemul sa fie afectat.

Pentru ca deja te indrepti spre formularul de comanda, mai vreau sa iti main spun ca pentru comenzile facute pana la sfarsitul lunii aprilie 2008 iti facem cadou o luna de serviciu indiferent pe ce perioada comanzi. Iar reducerile de 5% pentru plata in avans pe 6 luni si 10% pentru plata in avans pe 12 luni se cumuleaza cu luna gratuita!

Happy virtualization! 🙂

Introducerea taxei anuale pentru domenii .ro

Spre sfarsitul anului 2008 sau inceputul anului 2009 se va introduce taxa anuala pentru domenii .ro, aflam de la blogul lui Radu Boncea, ROTLD. Din aceasi sursa aflam ca sunt in prezent aproximativ 274 000 de domenii .ro inregistrate.

Citez:

Deci probabil si la noi va fi undeva sa zicem intre 10 si 20 EUR /an la registrari.
De asemenea va fi eliminata taxa de inregistrare de 61$, optand doar pentru cati ani se plateste taxa de mentenanta (minim 1 an si maxim 10 ani). Cei care au platit deja pentru un domeniu .ro li se va reporta cuantumul taxei de inregistrare in taxe de mentenanta, astfel ca daca domeniul a fost inregistrat in 2008 sa zicem va primi mentenanta gratuita pentru urmatorii 4-5 ani. Cei care au inregistrat domeniul cu foarte mult timp in urma si taxa de inregistrare nu mai acopera mentenanta, vor avea un an de gratie.

Domeniile care nu vor fi reinnoite vor fi sterse dupa 3 luni de la expirare, iar daca reinnoirea survine in perioada de carantina de 3 luni si va percepe si o taxa de penalizare.
Pana aici seamana destul de mult cu ceea ce face EURID.

RNC lucreaza si la un nou sistem de whois care nu va mai afisa datele personale pentru domeniile ce sunt inregistrate pe persoane fizice: https://rotld.ro/whois/.

Noul sistem de whois foloseste si captcha. Noul whois este creat pentru a proteja datele pesonale si pentru a opri botii (robotii) ce colecteaza automat adrese de email pentru a construi baze de date pentru spam.

Via zoso.

Vrei să înregistrezi un domeniu .ro?

Mergi la înregistrare .ro. Sau citește mai multe despre domenii .ro. Poți vedea și lista completă de domenii.

Prima amenda pentru spam din Romania

Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) a amendat firma Urban si Asociatii cu 1000 de lei pentru spam – aflam de pe HotNews. Uraban si Asociatii erau intr-adevar printre campionii spamului romanesc.

Bogdan Manolea a scris despre asta si pe blogul sau.

In SUA s-a ajuns la pedeapsa cu inchisoarea. Pana una alta sa speram ca aceasta prima amenda va calma macar pe unii dintre spamerii de la noi.

EDIT:

Vad ca Urban inca incearca sa se apere explicandu-ne ca:

„Newsletterul agentiei de stiri UrbaNNews, contine stiri despre fraude fara sa contina mesaje publicitare la marca Urban si Asociatii. Stirile intra dupa stiinta dvs. in categoria de mesaje comerciale ?”

In caz ca mai era nevoie de dovezi, la o cautare rapida la mine in Inbox gasesc 6 mesaje de la @urbannews.ro fara sa ma fi abonat vreodata la newsletterul lor. Unul dintre mesaje are subiectul „Oferta recuperare profesionala de creante – in attn dlui Adrian Andreias” si este trimis de Dna Stana Andreea. Mesajul are atasat un minunat document numit „TARIFE PENTRU RECUPERARE CREANTE CIVILE SI COMERCIALE (2)”. Adica este spam in toata regula. Spamul a ajuns la mine in Inbox in 12 decembrie 2007.

Nu am nici cea mai mica urma de indoiala asupra integritatii lui Bogdan Manolea. Daca este cineva in Romania ce pune umarul la reglementarea internetului romanesc, acela este Bogdan.

A mai scris despre asta si Dragos Manac.

Hello world!

Salut si bine ai venit pe blogul Elvsoft. Dupa lupte seculare ne-am facut si noi blog.

Desi am creat cateva teme de WordPress, am lucrat la multe customizari de WordPress, noi nu aveam blog. Cum pantofarul are pantofi scofalciti si croitorul are pantalonii rupti, tot asa si noi ne facem blog la spartul targului :).

Vom scrie despre ce se intampla in online-ul romanesc si ce se intampla in interiorul Elvsoft.

Traim in online-ul romanesc si asta ne ocupa tot timpul.

Mai multe informatii despre Elvsoft poti gasi pe pagina „Despre noi”.