Am lansat oferta de gazduire VPS. Acronimul VPS se refera la Virtual Private Server. Un VPS prezinta avantajele unui server dedicat, dar la costuri mai mici. Tehnologia folosita pe VPS-uri este Virtuozzo de la Parallels.

De ce ai alege servere virtuale

  • ai drepturi de administrare complete (root), asta implica ca iti poti instala orice software si iti poti face ce configurari vrei, fara sa fi limitate de configurarile ce ti se ofera, cum e in cazul pachetelor de gazduire web shared; iti poti acum instala si configura in voie aplicatiile tale web 2.0, fie ca folosesti Ruby on Rails, Django sau orice alta optiune ce e functionala pe CentOS 5.
  • resursele iti sunt garantate. Ai la dispozitie exact cantitatea de memorie prezentata in oferta (nu facem overselling). La fel puterea de procesare (MHz) iti este garantata.
  • si nu in ultimul rand ai la dispozitie un pachet de resurse mai mult decat generos: memorie, spatiu stocare, trafic lunar

Ce poti gazdui pe un VPS

  • server de mail
  • server SVN. Repository-uri SVN poti gazdui si pe pachetele shared (da-ne un mail daca vrei sa iti configuram repository-ul pe un pachet de gazduire shared), dar in cazul VPS-urilor beneficiezi si de avantajele prezentate mai sus.
  • aplicatii web Java pe apache si tomcat
  • poti gazdui site-uri instaland mai multe servere: apache, mysql etc. Poti folosi inclusiv un panou de control (Plesk sau CPanel). In cazul acesta iti recomandam sa iei un VPS mai puternic pentru ca un VPS de 128 sau 256 MB de RAM va sughita daca instalam un panou de control, apache si mysql.
  • daca functioneaza pe CentOS 5 – atunci functioneaza si pe VPS

Configuratia serverelor ce gazduiesc VPS-urile
Procesor Q6600 (quad core), 8GB de RAM, 4 disk-uri de 320GB in RAID 6.
RAID 6 ofera o siguranta sporita, din cele 4 diskuri pot sa esueze oricare 2, fara ca sistemul sa fie afectat.

Pentru ca deja te indrepti spre formularul de comanda, mai vreau sa iti main spun ca pentru comenzile facute pana la sfarsitul lunii aprilie 2008 iti facem cadou o luna de serviciu indiferent pe ce perioada comanzi. Iar reducerile de 5% pentru plata in avans pe 6 luni si 10% pentru plata in avans pe 12 luni se cumuleaza cu luna gratuita!

Happy virtualization! 🙂