Spre sfarsitul anului 2008 sau inceputul anului 2009 se va introduce taxa anuala pentru domenii .ro, aflam de la blogul lui Radu Boncea, ROTLD. Din aceasi sursa aflam ca sunt in prezent aproximativ 274 000 de domenii .ro inregistrate.

Citez:

Deci probabil si la noi va fi undeva sa zicem intre 10 si 20 EUR /an la registrari.
De asemenea va fi eliminata taxa de inregistrare de 61$, optand doar pentru cati ani se plateste taxa de mentenanta (minim 1 an si maxim 10 ani). Cei care au platit deja pentru un domeniu .ro li se va reporta cuantumul taxei de inregistrare in taxe de mentenanta, astfel ca daca domeniul a fost inregistrat in 2008 sa zicem va primi mentenanta gratuita pentru urmatorii 4-5 ani. Cei care au inregistrat domeniul cu foarte mult timp in urma si taxa de inregistrare nu mai acopera mentenanta, vor avea un an de gratie.

Domeniile care nu vor fi reinnoite vor fi sterse dupa 3 luni de la expirare, iar daca reinnoirea survine in perioada de carantina de 3 luni si va percepe si o taxa de penalizare.
Pana aici seamana destul de mult cu ceea ce face EURID.

RNC lucreaza si la un nou sistem de whois care nu va mai afisa datele personale pentru domeniile ce sunt inregistrate pe persoane fizice: https://rotld.ro/whois/.

Noul sistem de whois foloseste si captcha. Noul whois este creat pentru a proteja datele pesonale si pentru a opri botii (robotii) ce colecteaza automat adrese de email pentru a construi baze de date pentru spam.

Via zoso.

Vrei să înregistrezi un domeniu .ro?

Mergi la înregistrare .ro. Sau citește mai multe despre domenii .ro. Poți vedea și lista completă de domenii.