Prima amenda pentru spam din Romania

Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) a amendat firma Urban si Asociatii cu 1000 de lei pentru spam – aflam de pe HotNews. Uraban si Asociatii erau intr-adevar printre campionii spamului romanesc.

Bogdan Manolea a scris despre asta si pe blogul sau.

In SUA s-a ajuns la pedeapsa cu inchisoarea. Pana una alta sa speram ca aceasta prima amenda va calma macar pe unii dintre spamerii de la noi.

EDIT:

Vad ca Urban inca incearca sa se apere explicandu-ne ca:

„Newsletterul agentiei de stiri UrbaNNews, contine stiri despre fraude fara sa contina mesaje publicitare la marca Urban si Asociatii. Stirile intra dupa stiinta dvs. in categoria de mesaje comerciale ?”

In caz ca mai era nevoie de dovezi, la o cautare rapida la mine in Inbox gasesc 6 mesaje de la @urbannews.ro fara sa ma fi abonat vreodata la newsletterul lor. Unul dintre mesaje are subiectul „Oferta recuperare profesionala de creante – in attn dlui Adrian Andreias” si este trimis de Dna Stana Andreea. Mesajul are atasat un minunat document numit „TARIFE PENTRU RECUPERARE CREANTE CIVILE SI COMERCIALE (2)”. Adica este spam in toata regula. Spamul a ajuns la mine in Inbox in 12 decembrie 2007.

Nu am nici cea mai mica urma de indoiala asupra integritatii lui Bogdan Manolea. Daca este cineva in Romania ce pune umarul la reglementarea internetului romanesc, acela este Bogdan.

A mai scris despre asta si Dragos Manac.

Pagina anterioară

Hello world!

Pagina următoare

Introducerea taxei anuale pentru domenii .ro

  1. Liviu

    Era si cazul sa fie pedepsiti si spamerii din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *