Cel mai cunoscut domeniu este, fără îndoială, domeniul .com. Acesta face parte din grupul primelor 7 extensii create în 1985 (.com, .net, .org, .edu, .mil, .gov, .arpa)  și popularitatea i-a crescut repede, ajungând astăzi la peste 142 de milioane de nume .com.

Primul domeniu .com (Symbolics.com) a fost creat in martie 1985 pentru compania Symbolics Inc.  În același an au fost înregistrate încă 5 astfel de domenii (bbn.com, think.com, mcc.com, northrop.com, dec.com), urmând ca și alte companii cunoscute să folosească extensia.com: Xerox, IBM, Sun, Intel, Apple, Microsoft, etc.

Numele domeniului provine de la cuvântul “commercial”, iar inițial era adresat doar companiilor cu scop comercial. Pe măsură ce internetul a devenit din ce în ce mai utilizat, la mijlocul anilor `90 a fost ridicată această restricție, astfel că extensia .com a devenit accesibilă tuturor.

La început, oricine voia să înregistreze un domeniu .com putea să facă acest lucru fără niciun cost. Cu toate acestea, au fost înregistrate doar 300 de domenii în primii 3 ani. În anul 1995 a fost introdusă taxa pentru înregistrarea domeniului și era de $50/an.

În 2013 WhoAPI.com anunță că au fost epuizate toate combinațiile de 4 litere pentru domeniile .com, cele mai populare fiind Nike.com, SONY.com, HSBC.com și Ford.com.

Cine poate înregistra un domeniu internet .com?

Ținând cont de faptul că este cel mai cunoscut domeniu, acesta se potrivește în orice sector de activitate. Fie că vorbim despre un blog personal sau despre o afacere, domeniul .com se recomandă tuturor celor care doresc să aibă credibilitate și să fie ușor de ținut minte.  

Vrei să înregistrezi un domeniu .com?

Mergi la înregistrare .com pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 9€ + TVA. Promoția este valabilă până la 30.06.2019.

Sau citește mai multe despre domenii .com. Poți vedea și lista completă de domenii.