Lansat în anii 1980, sistemul de nume de domenii internet, nu a mai cunoscut nicio dezvoltare până în anul 2001 când şapte noi extensii de domenii au fost lansate pentru a „prelua presiunea” de pe .com.

Dintre cele şapte extensii nou lansate, .info a avut cea mai rapidă dezvoltare, ajungând ca în anul 2008 să fie peste 5 milioane de domenii înregistrate cu această extensie.

În anul 2001, printre primele instituţii care înregistrează un domeniu .info se afla Autoritatea de Transport Metropolitan din New York (mta.info) care după evenimentele din 11 septembrie 2001 anunţă pe site-ul propriu modificările de rută şi orar ale mijloacelor de transport în comun, considerând că .info este mai uşor de reţinut şi mai sugestiv decât .com. (sursa)

Oricine poate înregistra un domeniu .info, extensia neavând restricţii de înregistrare.

Extensia .info se potriveşte, printre altele, site-urilor de orientare turistică, site-urilor care prezintă structuri organizaţionale ale unor companii, diverse domenii de cercetare, cultură, universităţi sau institute.

Internetul înseamnă informaţie!  Ce extensie te descrie mai bine decât .info?

Vrei să înregistrezi un domeniu .info?

Mergi la înregistrare .info pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 4€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.07.2017.

Sau citește mai multe despre domenii .info. Poți vedea și lista completă de domenii.