Nimic nu îți poate încadra site-ul în peisajul italian decât un domeniu cu extensia .it.

Fie că produci cafea sau deții o pizzerie, este știut faptul că produsele italiene sunt recunoscute în toată lumea pentru aroma și rafinamentul lor; așa că rezervă-ți acum un nume de domeniu care va da un plus afacerii tale.

.it poate fi folosită și ca extensie care denumește un pronume: eat.it, catch.it, compare.it.

De asemenea, .it ne duce cu gândul și la binecunoscuta abreviere IT adică „information technology”.  De aici putem porni din nou asocierea de cuvinte și înțelesuri pentru a construi numele perfect de domeniu, de exemplu news.it.

Poți înregistra un domeniu .it doar îndeplinind condiția de a avea reședința sau a fi cetățean al unui stat din Uniunea Europeană.

Perioada minimă de înregistrare a unui domeniu .it este de un an. Această extensie este disponibilă din anul 1987.

La înregistrarea domeniului .it este necesar codul fiscal în cazul deținătorilor de domenii persoane juridice sau numărul cărții de identitate în cazul persoanelor fizice.

Domeniile .it trebuie:

  • Să aibă între 3 și 63 de caractere
  • Să înceapă și să se termine cu o literă sau un număr (ex a-z, A-Z, 0-9)
  • Pot conține cratime dar nu pot începe și nu se pot termina cu cratime
  • Nu pot include spații în denumirea domeniului (ex ab cd.it)

Extensia .it nu poate beneficia de protecție whois, în acest caz, datele deținătorului domeniului sunt publice la o interogare whois.

În concordanță cu regulile ICANN, domeniile top level (TLD) beneficiază de o perioadă de grație de 14 de zile în care pot fi reînnoite după data expirării, fără costuri suplimentare. După perioada de grație domeniile pot fi restaurate contra unei taxe suplimentare prețului de reînnoire al domeniului.

Pentru a transfera domeniul la un nou registrar este necesar codul de autentificare, domeniul să nu aibă statusul „transfer Prohibited”, să fie înregistrat de mai mult de 60 de zile și să nu fi fost transferat de la alt registrar în ultimele 60 de zile. Transferul se face contra cost conform tarifelor noului registrar și trebuie validat de către deținătorul domeniului de pe email-ul înregistrat pe cont. După ce domeniul este transferat, își prelungește valabilitatea cu un an.

Transferul de proprietate al unui domeniu .it constă în confirmarea pe mail atât a vechiului deținător cât și a noului deținător de domeniu (care va fi înregistrat în baza cărții de identitate), valabilitatea domeniului rămânând aceeași.

Domeniile .it sunt gestionate de registry-ul Registro IT.

Vrei să înregistrezi un domeniu .it?

Mergi la înregistrare .it pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 6€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.05.2017.

Sau citește mai multe despre domenii .it. Poți vedea și lista completă de domenii.