eprimariecluj.ro si eprimariacluj.ro NU au fost cumparate de Elvsoft

Ne semnaleaza Stefan ca a aparut un articol despre Elvsoft pe site-ul stiridecluj.ro. Pe acelasi site si pe aceeasi tema gasim un articol din data de 29/07/2010.

Informatiile oferite in cele doua articole sunt false, iar acest fapt e lamurit chiar de imaginile din articolele respective, care contin:

REGISTRAR: ELVSOFT

Care va sa zica, domeniul eprimariecluj.ro a fost inregistrat de catre Elvsoft. Fapt care NU este acelasi lucru cu „eprimariecluj.ro este proprietatea Elvsoft” (proprietate este un termen impropriu, dar sa simplificam lucrurile*).

Persoana care a scris articolul a verificat la ROTLD pe cine sunt inregistrate domeniile, dar nu a interpretat informatiile corect. La Domain Holder ROTLD afiseaza: „Private personal data. Restricted from publishing.”

ROTLD ne anunta in 11/07/2008 ca „în WHOIS nu se vor mai afisa date despre persoane fizice care apar ca persoane de contact la domenii.” http://portal.rotld.ro/news/archive/ro/2/

De aici, jurnalistul nostru putea intelege, pe baza informatiilor publice, ca domeniul a fost inregistrat de o persoana fizica. Iar Elvsoft este o persoana juridica.

Domeniul este intr-adevar inregistrat prin Elvsoft, de catre o persoana fizica care nu este angajat sau asociat la ELVSOFT SRL. Vom proteja identitatea acestui client, asa cum facem cu fiecare dintre clientii nostri.

Ii invitam pe cei de la stiridecluj.ro sa publice o dezmintire.

Primaria Cluj-Napoca poate sa ia legatura cu ROTLD si sa se informeze asupra cailor legale prin care poate intra in posesia domeniilor. Aceste cai exista.

* ROTLD foloseste sintagma „drept de folosinta” si nu „proprietate”. Pentru lamuriri consultati:

UPDATE: Cei de la stiricluj.ro au reformulat titlul si continutul de la „Elvsoft a cumparat” la „a fost cumparat prin Elvsoft” in articolul din 3 august 2019. Articolul din 29/07/2010 pastreaza formularea falsa: „Firma de web design Elvsoft, din Cluj-Napoca, a speculat momentul si a cumparat numele in cursul zilei de miercuri.”

Pagina anterioară

Ne-am mutat

Pagina următoare

Angajam inginer asistenta tehnica

 1. Da, vad ca si-a schimbat datele de contact:

  The SOA record is:
  Primary nameserver: ns1.fidushost.ro
  Hostmaster E-mail address: bogdan.ciotlaus.efect.ro
  Serial #: 2010081006
  Refresh: 86400
  Retry: 7200
  Expire: 3600000 5 weeks
  Default TTL: 86400

  Pacat ca a tras numele vostru dupa el. Voi sunteti reselleri ROTLD?

 2. Da, suntem reselleri ROTLD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *