5 motive pentru a instala un certificat SSL (gratuit) pe site-ul tău

Pierderea confidențialității datelor personale este principala frică a utilizatorilor de internet. Poți să reduci riscurile de securitate și să protejezi datele personale ale vizitatorilor site-ului tău folosind un certificat SSL. Descoperă care sunt avantajele și cum poți să obții gratuit certificate SSL pentru toate domeniile tale.

Ce este un certificat SSL?

Pe scurt, în lipsa unui certificat SSL, informația transmisă între calculatorul tău și site-ul pe care îl accesezi poate fi interceptată și chiar alterată.

SSL (prescurtarea termenului de Secure Socket Layer) este un protocol de criptare a comunicării în rețelele de calculatoare. Datorită numeroaselor sale avantaje, SSL a devenit un standard al industriei, fiind folosit de milioane de site-uri pentru a-și proteja clienții.

Utilizarea tehnologiei SSL oferă un grad mai mare de confidențialitate și de siguranță […]. Aceasta reduce riscul ca informațiile să fie interceptate și utilizate incorect.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Security

Cu siguranță ai vizitat site-uri care au https:// în bara de adresă, în loc de http://. Acesta este indiciul că browser-ul tău folosește o conexiune criptată.

hosterion.ro - conexiune criptată cu certificat SSL

hosterion.ro – conexiune criptată cu certificat SSL

Te costă un sigur click să instalezi un certificat SSL gratuit pe site-ul tău. Iată cinci motive să o faci:

1. Protejează datele vizitatorilor

Comunicarea prin internet între două calculatoare presupune trecerea datelor prin mai multe echipamente de rețea. În fiecare dintre aceste noduri există riscul interceptării.

De fiecare dată când un vizitator completează un formular web pe site-ul tău, trimite date către serverul de găzduire. Adrese de email, mesaje, adrese fizice, produse comandate, cărți de credit, toate acestea și multe alte informații trimise printr-un formular pot fi interceptate dacă nu sunt criptate.

Problema este cu atât mai gravă în cazul rețelelor wireless, care prezintă diferite vulnerabilități și unde nu este necesar accesul fizic la un echipament intermediar de rețea. Interceptarea se face “din aer”.

2. Asigură integritatea conținutului site-ului

Conținutul unui site poate fi alterat în orice punct intermediar de comunicare între calculatorul personal al unui vizitator și calculatorul care servește site-ul (numit server).

Nu este vorba doar de textele de pe site. Modificarea conținutului site-ului este un vector de atac prin care se pot insera viruși și infecta calculatoarele vizitatorilor.

3. Crește încrederea în brandul tău

În plus, certificatul SSL are și funcția de a confirma autenticitatea site-ului tău.

Vizitatorii se simt în siguranță știind că site-ul este cine pretinde că este, apreciază faptul că protejezi datele personale și reduci riscul de virusare.

Iar aceste dovezi de profesionalism cresc încrederea în brandul tău.

4. Optimizează site-ul pentru motoare de căutare

Google a declarat încă din 2014 că folosește acest criteriu ca unul dintre factorii după care rankează rezultatele. Cu alte cuvinte, site-urile cu certificate SSL apar în față în rezultatele căutărilor pe Google. În același articol, se preconiza creșterea în timp a importanței acestui factor de rankare. Un motiv în plus pentru a instala un certificat SSL.

5. Certificatele SSL sunt gratuite

Hosterion oferă certificate SSL gratuite. Oferta NU este limitată doar la un singur certificat per client sau per cont de găzduire; certificatele SSL sunt gratuite pentru toate domeniile găzduite. Mai mult decât atât, inovația Hosterion îți permite să instalezi singur certificatele SSL printr-un singur click (la propriu).

Alege un pachet de gazduire web cu certificate SSL incluse.

 

Pagina anterioară

Elvsoft devine Hosterion

Pagina următoare

Solicităm ROTLD consultări publice înaintea introducerii tarifului anual pentru domeniile “.ro”

 1. Razvan

  care este mai exact inovatia Hosterion? whm? sau poate ca plesk?

 2. Salut Răzvan,

  Cred că articolul aduce informații utile pentru (unii) cititori.

  Nu era vorba despre o inovație. Evident, nu noi am făcut WHM/cPanel sau Plesk.

  Putem vorbi și despre inovație dacă dorești.

  cPanel și Plesk nu vin cu această funcționalitate de instalare de certificate SSL gratuit și printr-un singur clic.

  Pluginurile de cPanel și Plesk care oferă această funcționalitate sunt scrise de noi (angajații Hosterion):

  https://hosterion.ro/client/knowledgebase/25/Generare-certificat-SSL-gratuit-din-cPanel.html

  https://hosterion.ro/client/knowledgebase/29/Generare-certificat-SSL-gratuit-din-Plesk-Windows.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *