Începutul lunii mai a venit cu o noutate mult așteptată în domeniul IT:  ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a deschis extensia .app pentru înregistrare. Această extensie a fost lansată cu intenția de a oferi o platformă specifică pentru dezvoltatorii de aplicații pentru a furniza link-uri securizate de descărcare.

Utilizăm aplicații fie pentru a ne juca, a comunica, fie chiar pentru a măsura antrenamentele la sala de sport. Și pentru că fiecare industrie proeminentă necesită domenii profesionale, s-a creat domeniul internet .app. Cu acest nou domeniu, dezvoltatorii de aplicații pot să-și prezinte și să-și promoveze în mod profesional aplicația prin intermediul unui site asociat.

Inițial, se dorea ca domeniul internet .app să fie unul restricționat, în speță doar dezvoltatorii de aplicații să il poată achiziționa. Ulterior s-a renunțat la această constrângere, .app fiind disponibil spre înregistrare publicului larg.

Ca un nume de domeniu internet nou, este posibil ca numele și cuvintele cheie scurte și relevante să fie disponibile, oferind creatorilor de aplicații posibilitatea de a înregistra o adresă URL de înaltă calitate.

Un domeniu internet .app este potrivit pentru aplicații software, web sau de mobil (Android sau iOS)  funcțional astfel încât toți potențialii proprietari de domenii .app trebuie să își asigure website-ul cu un certificat SSL. .app poate fi achiziționat la fel ca orice alt domeniu, dar site-ul conectat nu va funcționa corespunzător în browsere până când HTTPS nu a fost configurat pentru site.

Un site cu domeniu .app devine un punct de contact central și ușor de identificat pentru utilizatorii aplicației tale. De exemplu, poti include un forum de asistență, un formular de contact sau o secțiune de știri. Păstrezi actualizările utilizatorilor și le permiti să îți ofere rapid feedback. Domeniul .app poate îmbina toate aceste zone sub un singur acoperiș în timp ce se referă în mod constant la aplicația actuală. În plus, nu mai trebuie să te bazezi pe domeniile clasice ale țării, ceea ce este optim pentru companiile care doresc să lanseze la nivel internațional de la început deoarece .app are același sens la nivel global.

Vrei să înregistrezi un domeniu .app?

Mergi la înregistrare .app pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 14€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.05.2018.

Sau citește mai multe despre domenii .app. Poți vedea și lista completă de domenii.