Domeniu internet .boutique – extensia săptămânii

Fashion changes, but style endures.

Coco Chanel

Conform DEX, cuvântul „butic” provine din limba franceză și înseamnă ”Magazin mic și luxos, cu mărfuri, în general de serie mică.” Pentru aceste magazine a fost creat domeniul internet .boutique și este o bună alternativă a cunoscutului .com.

Orice afacere care alege această extensie pentru site-ul său are șanse mai mari ca acesta să fie accesat de publicul căruia i se adresează și compania să fie asociată cu o imagine cochetă și de lux.

Comerțul online câștigă popularitate în fața celui tradițional, fiind mult mai la îndemână și ajutând cumpărătorii să economisească timp.

Când vine vorba de îmbrăcăminte și încălțăminte, s-ar putea să existe anumite dezavantaje în cazul cumpărăturilor online, în sensul că mărimile diferă de la un producător la altul și clientul nu poate ști exact dacă i se potrivește sau nu acel produs. De aceea, este foarte important să fie bine pusă la punct politica de retur.

Buticurile au nevoie de popularitate pentru a reuși să se remarce pe o piață unde concurența este foarte mare. Un site bine construit, care evidențiază diferențele dintre magazinul respectiv și celelalte, poate ieși mai ușor în evidență și poate atrage clienți.

Cui i se potrivește domeniul internet .boutique?

 • Buticurilor online, dar și celor fizice. Domeniul .boutique are rolul de a atrage atenția iubitorilor de stil și de articole cochete. Chiar dacă este un magazin fizic, se poate folosi de internet pentru publicitate.
 • Bloggerilor preocupați de modă și de piese de colecție din acest domeniu. Utilizând .boutique pot crea o comunitate cu alți pasionați de același subiect.
 • Producătorilor de mărfuri în serie mică.

Într-o lume plină de branduri internaționale și mărci cunoscute, buticurile rămân adresate persoanelor care își doresc să fie diferite.

Fie că faci parte dintre cei care dețin un astfel de magazin sau ești din categoria celor atrași de cumpărături și vrei să scrii opinii și noutăți, .boutique îți poate crește vizibilitatea în mediul online și te face ușor de găsit de cei care îți împărtășesc pasiunea.

Vrei să înregistrezi un domeniu .boutique?

Mergi la înregistrare .boutique pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 4€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.03.2021.

Sau citește mai multe despre domenii .boutique. Poți vedea și lista completă de domenii.

Pagina anterioară

Domeniu internet .report – extensia săptămânii

Pagina următoare

Domeniu internet .press – extensia săptămânii

 1. Alessia

  Un domeniu inspirat pentru in magazin cochet.

  Dar nu e oare un dezavantaj faptul că are o extensie atat de lunga si trebuie sa tasteze vizitatorii mai mult?

 2. Bună, Alessia,

  Într-adevăr, multe dintre noile extensii de domenii sunt mai lungi. Pe de altă parte, și încercarea de a găsi un domeniu .com liber, cea mai populară extensie, conduce de obicei tot la un nume lung de domeniu.

  Dacă site-ul tău se adresează în special publicului din România, un domeniu .ro poate fi o alegere potrivită. La fel, poți alege extensia unei alte țări, în funcție de publicul țintă.

  Iar dacă vrei să integrezi extensia .boutique în numele brandului tău, o alegere îndrăzneață, vei găsi mai multe domenii disponibile, în comparație cu alte extensii, astfel poți obține un nume destul de scurt per total.

  Sper să-ți fie de folos și succes în ce vei întreprinde!

  Adrian Andreiaș,
  Hosterion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *