Freedom of the press is not just important to democracy, it is democracy.

Walter Cronkite

Presa are un impact foarte mare asupra cititorilor, fiind considerată de unii specialiști drept ”a patra putere în stat”. Domeniul internet .press a fost creat în contextul trecerii de la presa tradițională la presa online, cea din urmă devenind astăzi mai populară.

Ținând cont de importanța pe care o are presa, credibilitatea în această sferă este un aspect extrem de căutat.

Odată cu dezvoltarea internetului a crescut și numărul site-urilor de știri, astfel încât se pot transmite ușor știri false. Informațiile publicate pot influența într-o măsură destul de mare gândurile și atitudinea cetățenilor.

Domeniul .press poate fi utilizat atât de presa scrisă și audiovizuală, cât și de presa online( exemplu: freedom.press).

Oricine vrea să își construiască o imagine credibilă, fie că este companie, freelancer sau un pasionat de acest mijloc de informare, poate alege .press. În multitudinea de pagini existente acum pe internet, e important să alegi pentru site-ul tău un domeniu care să te reprezinte și să te facă remarcat.

Cine poate înregistra domeniul internet .press?

  • Jurnaliștii. Pentru ei, .press este cea mai potrivită extensie, fiind sugestivă și ușor de ținut minte. Totodată, transmite și ideea de profesionalism.
  • Trusturile de presă. Concurența este mare în această activitate și dacă vrei să fii remarcat, atunci trebuie să pui accent pe calitățile care te diferențiază de restul.
  • Agențiile de relații publice.
  • Editurile și scriitorii.
  • Companiile care au cuvântul ”press” în nume.
  • Blogurile.

Fiindcă nu are restricții la înregistrare, dacă îți dorești să contribui la informarea populației și crezi că ai un cuvânt de spus, extensia .press ți se potrivește.

Alte domenii sugestive pentru industria știrilor: .media, .news, .radio, .today.

Vrei să înregistrezi un domeniu .press?

Mergi la înregistrare .press pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 11€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.03.2021.

Sau citește mai multe despre domenii .press. Poți vedea și lista completă de domenii.