Capital goes where it is welcome and stays where it is well treated.

Walter Wriston

Domeniul internet .capital este o investiție care aduce un plus imaginii companiei prin transmiterea ideii de profesionalism. Este o extensie relativ nouă, sugestivă și nu are nicio restricție la înregistrare.

Termenul ”capital” poate fi privit din două puncte de vedere principale: pe de-o parte avem înțelesul economic al cuvântului, iar pe de altă parte se poate referi și la capitala unei țări.

În sens economic, capitalul se referă la banii investiți într-o afacere. Un alt concept care are la bază cuvântul ”capital” este capitalismul. Conform DEX, capitalismul înseamnă un „Sistem social-economic și politic-ideologic bazat pe proprietatea privată, piața liberă și libertatea de acțiune.”

Când vine vorba de finanțe și economii, orice companie care cere sfatul unui expert vrea să se asigure că apelează doar la cei mai buni. De aceea, dacă oferi asemenea servicii, domeniul .capital transmite potențialilor clienți că pot avea încredere în informațiile regăsite pe site.

Alte înțelesuri ale cuvântului ”capital” sunt: capital de cunoștințe, reparație capitală sau literă mare.

Cine poate înregistra domeniul internet .capital?

  • Instituțiile de credit;
  • Startup-urile;
  • Consultanții financiari;
  • Companiile al căror nume include „capital”;
  • Site-urile care își propun promovarea capitalei unei țări. Fie că este vorba de turism, afaceri sau învățământ, extensia .capital este sugestivă și înțeleasă la nivel internațional. De asemenea, nu este obligatoriu să fie folosită numai pentru capitala țării, ci poate fi la fel de bine utilizată și în alte cazuri, precum: Capitala Europeană a Inovării, Capitala Europeană a Tineretului, etc;
  • Blogurile care abordează subiecte din această categorie.

Vrei să înregistrezi un domeniu .capital?

Mergi la înregistrare .capital pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 9€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.10.2020.

Sau citește mai multe despre domenii .capital. Poți vedea și lista completă de domenii.