.com nu mai are nevoie de introducere, fiind cea mai cunoscută extensie din lume. În cele ce urmează îți voi prezenta niște curiozități și o ofertă de nerefuzat pentru această extensie. 

Derivată de la cuvântul commercial, extensia .com a fost lansată în ianuarie 1985 împreună cu alte șase extensii (.edu, .gov, .mil, .net, .org si .arpa) și a devenit rapid cea mai cunoscută și utilizată extensie de domeniu.

Inițial, înregistrarea unui domeniu .com era destinată să desemneze entități comerciale, de la mijlocul anilor ’90 această restricție a fost ridicată și extensia a devenit disponibilă pentru toată lumea.

Deși oricine poate înregistra un domeniu .com, multe țări au domenii „second level” cu codul țărilor respective: Australia (.com.au), Grecia (.com.gr), Mexic (.com.mx), China (.com.cn), Regatul Unit (.co.uk).

În data de 15 martie 1985 se înregistrează primul domeniu .com –  symbolics.com  care a aparținut societății Symbolics Inc. Până în primăvara anului 1986 se înregistra mai puțin de un domeniu .com pe lună și doar 300 de domenii au fost înregistrate între 1985 si 1988, deși înregistrarea unui domeniu internet a fost gratuită până în anul 1995.

Acum poţi înregistra un domeniu .com la ofertă pentru doar 8 € + TVA pentru primul an. Promoția este valabilă până la 14 decembrie 2017, iar începând cu al doilea an costul este de 10 € + TVA / an.

Verifică dacă e disponibil domeniul .com dorit de tine!