Doreşti să înregistrezi un domeniu dar numele de domeniu .com pe care îl doreai este de mult luat? Noroc cu noile extensii care te ajută să îţi denumeşti domeniul astfel încât informaţii cum ar fi obiectul activităţii tale să ajungă mult mai repede la vizitatorii virtuali.

Astăzi vă prezentăm extensia .credit.

Aceasta a fost creată în anul 2014 pentru a folosi ca suport industriei bancare şi altor tipuri de societăti care au ca obiect vânzarea sau intermedierea de credite.

 

Perioada minimă de înregistrare a unui domeniu .credit este de un an.

Domeniile .credit trebuie:

  • Să aibă între 3 și 63 de caractere
  • Să înceapă și să se termine cu o literă sau un număr (ex a-z, A-Z, 0-9)
  • Pot conține cratime dar nu pot începe și nu se pot termina cu cratime

Extensia .credit nu poate beneficia de protecție whois, în acest caz, datele deținătorului domeniului sunt publice la o interogare whois.

În concordanță cu regulile ICANN, domeniile generice top level (gTLD) beneficiază de o perioadă de grație de 45 de zile în care pot fi reînnoite după data expirării, fără costuri suplimentare. După perioada de grație domeniile pot fi restaurate contra unei taxe suplimentare prețului de reînnoire al domeniului.

Pentru a transfera domeniul la un nou registrar este necesar codul de autentificare, domeniul să nu aibă statusul „transfer Prohibited”, să fie înregistrat de mai mult de 60 de zile, sa nu expire mai devreme de 90 de zile și să nu fi fost transferat de la alt registrar în ultimele 60 de zile. Transferul se face contra cost conform tarifelor noului registrar și trebuie validat de către deținătorul domeniului de pe email-ul înregistrat pe cont. După ce domeniul este transferat, își prelungește valabilitatea cu un an.

Transferul de proprietate al unui domeniu .credit constă în confirmarea pe mail atât a vechiului deținător cât și a noului deținător de domeniu (care va fi înregistrat în baza cărții de identitate), valabilitatea domeniului rămânând aceeași.

Domeniile .credit sunt gestionate de registry-ul Snow Shadow, LLC.

Vrei să înregistrezi un domeniu .credit?

Mergi la înregistrare .credit pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 5€ + TVA. Promoția este valabilă până la 30.06.2017.

Sau citește mai multe despre domenii .credit. Poți vedea și lista completă de domenii.