Extensia săptămânii, .events, oferă posibilitatea creării de adrese web distincte pentru promoteri, proprietari de localuri sau organizatori de evenimente.

Orice eveniment ai dori să promovezi, poţi înregistra un domeniu .events deoarece extensia nu este restricţionată la înregistrare.

Nişte idei pentru nume de domenii ar fi: numeletau.events, localultau.events, oras.events, muzica.events, arta.events, culinar.events şi lista poate continua.

Perioada minimă de înregistrare a unui domeniu .events este de un an. Această extensie este disponibilă din anul 2014.

Domeniile .events trebuie:

  • Să aibă între 1 și 63 de caractere
  • Să înceapă și să se termine cu o literă sau un număr (ex a-z, A-Z, 0-9)
  • Pot conține cratime dar nu pot începe și nu se pot termina cu cratime

Extensia .events poate beneficia de protecție whois, în acest caz, datele deținătorului domeniului sunt ascunse la o interogare whois.

În concordanță cu regulile ICANN, această extensie beneficiază de o perioadă de grație de 45 de zile în care domeniile pot fi reînnoite după data expirării, fără costuri suplimentare. După perioada de grație domeniile pot fi restaurate contra unei taxe suplimentare prețului de reînnoire al domeniului.

Pentru a transfera domeniul la un nou registrar este necesar codul de autentificare, domeniul să nu aibă statusul „transfer Prohibited”, să fie înregistrat de mai mult de 60 de zile și să nu fi fost transferat de la alt registrar în ultimele 60 de zile. Transferul se face contra cost conform tarifelor noului registrar și trebuie validat de către deținătorul domeniului de pe email-ul înregistrat pe cont. După ce domeniul este transferat, își prelungește valabilitatea cu un an.

Transferul de proprietate al unui domeniu .events constă în confirmarea pe mail atât a vechiului deținător cât și a noului deținător de domeniu (care va fi înregistrat în baza cărții de identitate), valabilitatea domeniului rămânând aceeași.

Domeniile .events sunt gestionate de registry-ul Pioneer Maple.

Vrei să înregistrezi un domeniu .events?

Mergi la înregistrare .events pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 7€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.05.2017.

Sau citește mai multe despre domenii .events. Poți vedea și lista completă de domenii.