Domeniu internet .srl – extensia săptămânii

Deții o societate comercială cu răspundere limitată? Gândește-te la numele domeniului și noi îți sugerăm extensia potrivită în acest caz: .SRL.

.srl este o extensie disponibilă doar persoanelor juridice care sunt organizate sub formă de societate cu răspundere limitată din America Latină și anumite tări din Europa (România, Italia, Spania).

În aceste zone există peste șase milioane de astfel de societăți și singura condiție să poată înregistra un domeniu .srl este prezentarea unui certificat de înregistrare a societății.

O persoană juridică nu este limitată la înregistrarea unui singur domeniu .srl.

Perioada minimă de înregistrare a unui domeniu .srl este de un an. Această extensie este disponibilă din anul 2015.

Domeniile .srl trebuie:

  • Să aibă între 3 și 63 de caractere
  • Să înceapă și să se termine cu o literă sau un număr (ex a-z, A-Z, 0-9)
  • Pot conține cratime dar nu pot începe și nu se pot termina cu cratime
  • Nu pot include spații în denumirea domeniului (ex ab cd.srl)

Extensia .srl nu poate beneficia de protecție whois, în acest caz, datele deținătorului domeniului sunt publice la o interogare whois.

În concordanță cu regulile ICANN, domeniile generice top level (gTLD) beneficiază de o perioadă de grație de 45 de zile în care pot fi reînnoite după data expirării, fără costuri suplimentare. După perioada de grație domeniile pot fi restaurate contra unei taxe suplimentare prețului de reînnoire al domeniului.

Pentru a transfera domeniul la un nou registrar este necesar codul de autentificare, domeniul să nu aibă statusul „transfer Prohibited”, să fie înregistrat de mai mult de 60 de zile, sa nu expire mai devreme de 90 de zile și să nu fi fost transferat de la alt registrar în ultimele 60 de zile. Transferul se face contra cost conform tarifelor noului registrar și trebuie validat de către deținătorul domeniului de pe email-ul înregistrat pe cont. După ce domeniul este transferat, își prelungește valabilitatea cu un an.

Transferul de proprietate al unui domeniu .srl constă în confirmarea pe mail atât a vechiului deținător cât și a noului deținător de domeniu (care va fi înregistrat în baza cărții de identitate), valabilitatea domeniului rămânând aceeași.

Domeniile .srl sunt gestionate de registry-ul InterNetX Corp.

Domeniile .srl costă 33 € + TVA / an. Poți comanda un domeniu .srl de aici.

Previous

Cele mai importante 3 calități ale unui serviciu de web hosting

Next

Domeniu internet .events – extensia săptămânii

2 Comments

  1. Vasi

    Schimbarea datelor detinatorului, din WHOIS, e gratuita sau contra cost?

  2. Buna ziua,

    Schimbarea datelor detinatorului domeniului este gratuita.

Lasă un răspuns