Este una dintre cele mai cunoscute extensii de domeniu internet din lume, însă cât de multe știm de fapt despre .org? În cele ce urmează îți prezentăm niște date interesante despre această extensie.

 

În data de 1 ianuarie 1983 s-a „născut” internetul, numit ARPANET, sub forma unei rețele sponsorizate de Pentagon. Inițial, extensia .org (prescurtare de la „organization” a fost creată pentru a „găzdui” toate domeniile înregistrate care nu se încadrau în una dintre categoriile: educațional, comercial sau guvernamental.

Această extensie este una dintre primele 6 extensii Top Level create în anii 1980, fiind a treia cea mai populară extensie după .com și .net.

În iulie 1985 a fost înregistrat primul domeniu .org de către Mitre Corporation, un centru de cercetare sponsorizat de guvernul Statelor Unite ale Americii.

Până în prezent sunt înregistrate peste 10 milioane domenii internet .org, acestea fiind recunoscute ca o sursă de informații pertinente și credibile.

Tranziția de la anteriorul registry la cel care în prezent gestionează extensia .org, Public Interest Registry, a fost cel mai mare transfer din istoria internetului: mai mult de 2,6 milioane domenii au fost transferate într-o singură zi.

Un domeniu .org poate fi folosit pentru organizații nonprofit, culturale, religioase, de caritate, artă, sociale, sănătate, diverse comunități, societăți comerciale sau persoane fizice, extensia neavând restricții la înregistrare.

În 2009, .org a devenit primul generic TLD pentru implementarea extensiilor de securitate pentru nume de domenii (DNSSEC) ca mijloc de abordare a vulnerabilității de securitate în sistemul de nume de domeniu (DNS).

Acum poţi înregistra un domeniul .org la ofertă pentru doar 9 € + TVA pentru primul an. Promoția este valabilă până la 31 decembrie 2017, iar începând cu al doilea an costul este de 12 € + TVA / an.

Verifică dacă e disponibil domeniul .org dorit de tine!