Wikipedia is the first place I go when I’m looking for knowledge… or when I want to create some.

Stephen Colber

Termenul ”wiki” provine din limba hawaiiană (înseamnă ”rapid”) și se referă la site-urile care oferă informații rapide despre un anumit subiect și care acceptă colaborări. Extensia internet .wiki a apărut în anul 2014, având rolul de a ușura transmiterea informației.

Prima asociere pe care o facem atunci când citim ”wiki” este ”wikipedia”. Acesta este unul dintre cele mai populare site-uri la nivel mondial, fiind o enciclopedie gratuită în mediul online.

Wikipedia a luat naștere în 2001 și principala sa caracteristică este dreptul pe care îl oferă tuturor utilizatorilor de a oferi și edita informații, fiind deopotrivă un avantaj și un dezavantaj.

De ce să alegi un domeniu internet .wiki pentru site-ul tău?

Poate funcționa ca un centru de informare. Este foarte utilă o astfel de secțiune atât pentru persoanele din interiorul companiei, cât și pentru colaboratori sau clienți. În felul acesta, ei au acces rapid la informațiile importante de care au nevoie și care sunt structurate astfel încât să ușureze căutarea.

În cazul proiectelor de grup poate facilita comunicarea, crescând și eficiența totodată. De exemplu, dacă membrii echipei care lucrează la un astfel de proiect sunt din țări diferite, extensia internet .wiki vine în sprijinul lor, astfel putând colabora mai ușor.

Te ajută să împărtășești cunoștințele și pasiunile. Dacă simți că ai multe informații de oferit și ele pot fi de folos și altor persoane, domeniul .wiki este potrivit pentru tine și nu are nicio restricție la înregistrare.

Alege un domeniu .wiki pentru ca site-ul tău să fie primul accesat de cei în căutare de informații.

Vrei să înregistrezi un domeniu .wiki?

Mergi la înregistrare .wiki pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 12€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.01.2020.

Sau citește mai multe despre domenii .wiki. Poți vedea și lista completă de domenii.