Domeniile cu extensia .casa sunt perfecte pentru site-urile care conțin informații despre activități casnice, arhitecturale, agenții imobiliare sau construcții. Nu trebuie să fii profesionist pentru a putea înregistra un domeniu .casa, această extensie fiind disponibilă oricui dorește să-i inspire pe ceilalți cu propriile decoruri de acasă, sau proiecte de renovare.

„Casa” are aceeași semnificație (casă, cămin) și în limbile italiană și spaniolă, de aceea această extensie de domeniu poate fi folosită în mai multe țări, având același înțeles.

Perioada minimă de înregistrare a unui domeniu .casa este de un an iar perioada maximă este 10 ani. Această extensie este disponibilă din anul 2014 și nu necesită documente adiționale pentru a înregistra un domeniu.

Domeniile .casa trebuie:

  • Să aibă între 3 și 63 de caractere
  • Să înceapă și să se termine cu o literă sau un număr (ex a-z, A-Z, 0-9)
  • Pot conține cratime dar nu pot începe și nu se pot termina cu cratime
  • Nu pot conține cratime în a treia sau a patra poziție din denumirea domeniului (ex ab-cd.casa)
  • Nu pot include spații în denumirea domeniului (ex ab cd.casa)

.casa poate beneficia de protecție whois în cazul în care deținătorul domeniului nu dorește ca informațiile sale să fie publice la o interogare whois.

În concordanță cu regulile ICANN, domeniile generice top level (gTLD) beneficiază de o perioadă de grație de 40 de zile în care pot fi reînnoite după data expirării, fără costuri suplimentare. După perioada de grație de 40 de zile, domeniile pot fi restaurate contra unei taxe suplimentare prețului de reînnoire al domeniului.

Pentru a transfera domeniul la un nou registrar este necesar codul de autentificare, domeniul să nu aibă statusul „transfer Prohibited”, să fie înregistrat de mai mult de 60 de zile și să nu fi fost transferat de la alt registrar în ultimele 60 de zile. Transferul se face contra cost conform tarifelor noului registrar și trebuie validat de către deținătorul domeniului de pe email-ul înregistrat pe cont. După ce domeniul este transferat, își prelungește valabilitatea cu un an.

Transferul de proprietate al unui domeniu .casa constă în confirmarea de pe mail atât a vechiului deținător cât și a noului deținător de domeniu, valabilitatea domeniului rămânând aceeași.

Domeniile Top Level sunt gestionate de registry-ul Top Level Domain Holdings Limited.

Vrei să înregistrezi un domeniu .casa?

Mergi la înregistrare .casa pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 8€ + TVA. Promoția este valabilă până la 30.04.2017.

Sau citește mai multe despre domenii .casa. Poți vedea și lista completă de domenii.