Începând cu data de 21 iulie 2020 domeniul internet .new a fost pus la dispoziția publicului pentru înregistrare și îl puteți găsi și în lista de domenii de la Hosterion.

Google administrează această extensie și a înregistrat câteva domenii .new cu care ai niște super-scurtături, care funcționează din orice browser. Cum ar fi: doc.new -> deschide un nou Google Doc sau playlist.new -> crează un playlist nou în Spotify.

Acest domeniu își propune să atragă atenția asupra noutăților din toate sferele de activitate, oferind multiple posibilități de utilizare. De asemenea, el poate fi utilizat și pentru scurtături, de exemplu: hosting.new te duce la pagina Hosterion de comandat cont nou de hosting.

Știm că atunci când intri cu afacerea pe o piață unde concurența este deja mare, e nevoie de timp și alte resurse pentru a ajunge mai întâi să fii cunoscut, și apoi să urci cât mai mult în topul preferințelor clienților. Extensia .new are exact acest scop: să te diferențieze de restul și să atragă atenția asupra noii tale apariții, fiind un adevărat ajutor pentru cei la început de drum.

Numele domeniului este foarte sugestiv, fiind ușor de înțeles că se adresează companiilor care vor să fie remarcate prin noutățile pe care le aduc. Este un nume scurt, ușor de memorat și înțeles de aproape toată populația lumii.

Cui se adresează domeniul internet .new?

  • Brandurilor care aduc ceva inovator pe piață și vor să separe aceste produse de celelalte din portofoliul lor, oferind clienților toate detaliile despre aceste noutăți.
  • Companiilor abia lansate. În strategia de promovare pot scoate în evidență ce anume aduc ele nou și ce le face să fie diferite de ce există deja în industria respectivă. Un bun mod de promovare ar fi crearea unui nume de domeniu prin alăturarea numelui activității principale a companiei urmat de .new.
  •  Celor pasionați de noutăți care își doresc să împărtășească informațiile de ultimă oră prin intermediul blogurilor. Cu ajutorul extensiei .new pot fi ușor de găsit de cei care vor să afle primii toate noutățile.
  • Profitând de faptul că se pot crea scurtături cu ajutorul acestui domeniu, le poți ușura clienților felul în care pot pune o comandă pe site sau pot deschide noi pagini dintr-o simplă accesare.

Înregistrarea domeniul .new costă 451 euro + Tva/ an. Vezi aici mai multe detalii despre domeniile .new.