Continuăm să creștem periodic resursele incluse cu pachetele noastre de web hosting. Citește mai departe să vezi care sunt noile valori de memorie de lucru (RAM) și putere de procesare (CPU).

Microprocesor AMD EPYC – foto Hosterion

Cu ce te ajută mai mult CPU și RAM?

Pe scurt, mai mult CPU și RAM alocate unui cont de găzduire fac site-ul să fie mai rapid și să facă față la mai mult trafic. Citește mai departe pentru a afla detaliile tehnice.

CPU (Central processing unit) este denumirea folosită frecvent pentru microprocesor. Acesta execută toate instrucțiunile pe server. În momentul în care un vizitator accesează o pagină web pe serverul fizic rulează (adică execută instrucțiuni) serverul web și servește fișiere sau lansează procese PHP care execută codul, accesează baza de date și parcurge toți pașii pentru a servi cu succes o pagina. Iar pagina web este încărcată în browser-ul vizitatorului.

Cantitatea de resurse de tip CPU este limitată cu ajutorul Cloud Linux. Astfel, putem garanta că aceste resurse sunt disponibile fiecărui cont de găzduire, chiar dacă există un vecin de server, un alt site web, care are un consum mare și ar putea epuiza tot procesorul disponibil dacă nu ar fi limitat.

RAM (Random-access Memory) este memoria de lucru alocată fiecărui cont de hosting. Memoria de lucru, a nu se confunda cu spațiul de stocare – de obicei pe SSD, este folosită de toate procesele care rulează pe server. La fel ca în cazul CPU, mai multă memorie ajută pentru a rula mai multe procese, ceea ce înseamnă mai mult trafic ce poate fi susținut de contul de hosting și rularea de procese mai complexe. De exemplu, o instalare simplă de WordPress fără multe plugin-uri poate rula cu un consum mic de memorie, dar dacă sunt folosite aplicații complexe, cum ar fi Divi (un page builder interactiv WordPress), atunci este necesară o cantitate mai mare de memorie (RAM).

Module de RAM – foto Hosterion

În contul de cPanel poți vedea pe coloana din dreapta, la secțiunea „Statistics” câte resurse folosește în acest moment contul tău de hosting:

Tot în cPanel, pe linkul „Resource usage” din secțiunea „Metrics” poți verifica și consumul istoric de resurse și astfel să observi în caz că se ating limitele contului de găzduire:

Atingerea limitelor de resurse alocate duce la încărcarea lentă a paginilor site-ului sau chiar la erori care înseamnă că paginile nu se mai încarcă deloc.

Soluția este să faci upgrade la un pachet de găzduire mai mare sau să discuți cu programatorul tău despre posibile optimizări.

Noile valori de CPU și RAM incluse cu pachetele de web hosting

Următoarele valori se aplică imediat și fără costuri suplimentare, pentru clienții Hosterion existenți precum și pentru noile servicii comandate.

Cantitate de RAM inclusă în fiecare pachet:

Pachet de găzduireRAM anteriorRAM nou
Web hosting Basic1 GB2 GB
Web hosting Standard1,5 GB2 GB
Web hosting Plus2 GB3 GB
Web hosting Advanced2,5 GB3 GB
Web hosting Ultra3 GB4 GB
Web hosting Premium/Magento Starter3 GB4.5 GB
Web hosting Premium/Magento Plus4.5 GB6 GB
Web hosting Premium/Magento Ultra6 GB8 GB
Noile valori pentru cantitatea de RAM inclusă în pachetele de găzduire web

Cantitate de CPU inclusă în fiecare pachet:

Pachet de găzduireCPU anteriorCPU nou
Web hosting Basic2 GHz3 GHz
Web hosting Standard3 GHz4 GHz
Web hosting Plus4 GHz6 GHz
Web hosting Advanced5 GHz8 GHz
Web hosting Ultra6 GHz10 GHz
Web hosting Premium/Magento Starter2 GHz10 GHz
Web hosting Premium/Magento Plus3 GHz12 GHz
Web hosting Premium/Magento Ultra4 GHz16 GHz
Noile valori pentru cantitatea de CPU inclusă în pachetele de găzduire web

În numele echipei Hosterion vă mulțumesc pentru încrederea pe care ne-o acordați și vă asigurăm că vom continua să oferim și mai multă valoare prin serviciile noastre.