[video] Care este diferența dintre un VPS și un server dedicat?

Vezi în acest video ce să alegi și care sunt avantajele și dezavantajele unui VPS, respectiv ale unui server dedicat.

O mașină virtuală (numită și VPS, Virtual Private Server) este o soluție versatilă, rapid de lansat și la un preț accesibil. Un server dedicat reprezintă un server fizic care îți oferă în exclusivitate toată puterea hardware de care dispune.

Pentru un VPS cu management (administrator de sistem oferit de Hosterion), cu sau fară cPanel, vezi oferta noastră de managed VPS. O altă soluție este un VPS fară management, adică îți creezi singur unul sau mai multe VPS-uri din panoul de control, ai acces Adminitrator (pe un VPS Windows) sau root (pe un VPS Linux) și tu sau echipa ta vă ocupați de configurare și instalare. Varianta de VPS unmanaged are un cost mai mic. Vezi oferta IntoVPS de VPS-uri unmanaged. IntoVPS este un brand al Hosterion SRL.

Un server dedicat îți oferă putere de calcul pură și permite alegerea unor configurații personalizate, în funcție de nevoile site-ului tău. Frecvență de lucru a procesorului ridicată? Mai multe core-uri/nuclee? Mult RAM? Stabilim împreună soluția optimă. Pentru câteva configurații standard, vezi oferta noastră de servere dedicate.

Dacă ai nevoie de o soluție complexă de cloud cu deployment automat prin Ansible, cu sau fară Kubernetes, cu integrare a mediului CI/CD al echipei de dezvoltare, contactează echipa noastră de suport pentru a stabili împreună soluția potrivită.

Pagina anterioară

Noile pachete de găzduire WordPress Pro: performanță și securitate

Pagina următoare

Domeniu de internet .holiday – extensia săptămânii

  1. Alex Farcas

    VPS-urile fara management includ backup?

  2. Salut, Alex,

    Nu, la VPS-urile fara management, de pe IntoVPS, nu se face backup si este recomandat sa iti faci singur.

    VPS-urile cu management includ backup intr-un alt oras si sunt testate periodic pentru integritate de catre echipa Hosterion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *