Cele mai bune teme pentru WordPress

După ce ți-ai cumpărat un nume din lista de domenii și un pachet de găzduire pentru website-ul tău, cel mai probabil ai instalat WordPress pe el. Dacă nu ai făcut-o încă mai ai timp să citești ghidul nostru rapid despre instalarea WordPress în câțiva pași.

Acum vine marea întrebare – Ce temă folosești pe website-ul tău? Sunt sigur că ai auzit sau poate ai citit în mediul online tot felul de păreri despre anumite teme WordPress gratuite sau plătite. E inutil să o cauți pe cea mai bună pentru că nu există așa ceva.

Vrei sa inregistrezi un domeniu .gallery?

Mergi la înregistrare .gallery pentru a beneficia de mai multe detalii. De asemenea, poti vedea lista completa de domenii.

Cum alegi o temă bună pentru website-ul tău pe WordPress?

Din punctul meu de vedere, o temă bună trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 1. Să se încarce rapid atunci când vizitatorul accesează site-ul tău.
 2. Să afișeze grafica și informațiile corect indiferent de dispozitivul de pe care este accesat website-ul.
 3. Să poată fi ușor modificată ( până la un punct) pentru a se potrivi cu ceea ce ai nevoie pe site.
 4. Să ai suport și update-uri regulate pentru că online-ul e un mediu extrem de dinamic și ceea ce merge azi nu va mai merge și mâine.

Acum că am stabilit aceste criterii, o să îți explic mai detaliat de ce sunt importante

Încărcarea rapidă a website-ului

Suntem în era vitezei. Pentru vizitatori și Google, este important ca website-ul tău să se încarce foarte ( repet, foarte) rapid. Am mai vorbit despre viteză în alte articole.

Problema e că nu toate temele WordPress sunt suficient de rapide atunci când e vorba de încărcarea site-ului. Unele teme sunt foarte stufoase și nu sunt deloc optimizate pentru viteză. Altele încarcă coduri inutile sau fac requesturi inutile.

Să nu te lași păcălit de temele care arată excepțional până nu verifici și funcționalitatea. Am văzut multe teme care arătau senzațional ca design, ba chiar de pus în ramă, însă se încărcau atât de greu încât te făceau să renunți la a mai vizita website-ul respectiv.

O temă prost optimizată solicită mult și serviciul de găzduire web și s-ar putea să ai nevoie de un upgrade dacă insiști să o păstrezi.

Să fie mobile responsive și compatibilă cu orice device

Precum știi, telefoanele mobile sunt utilizate mai mult decât calculatorul clasic pentru accesarea internetului sau pentru cumpărături online.

De aceea, indiferent cât de bine arată o temă pe ecranul mare al calculatorului de acasă, verifică daca tema arată la fel de bine și pe telefoane mobile indiferent de rezoluție sau tablete. De asemenea verifică compatibilitatea cu toate browser-ele. Sunt multe teme excepționale pentru desktop pe care când le rulezi pe un smartphone devin de nefolosit – nu se mai văd meniuri, lipsesc butoane, imaginile sunt prea mari sau prea mici și tot felul de alte probleme.

Cel mai ușor verifici compatibilitatea unei teme WordPress cu orice dispozitiv pe acest website – https://responsivedesignchecker.com/

Tema să poată fi modificată după placul nostru- cel puțin ca interfață

Fiecare temă este gândită pentru un anumit tip de website sau pentru mai multe tipuri. Sunt teme destinate site-urilor de călătorii, rețete, fotografie, auto, magazine și multe altele.

Indiferent de tipul website-ului tău, trebuie să alegi o temă în care să poți modifica elementele vizuale în detaliu.

Gândește-te că poate vrei să modifici fontul temei pentru a pune un altul preferat. Sau poate vrei să modifici numărul de coloane de pe pagină. Ori poate vrei să schimbi culorile meniului. Pe măsură ce website-ul tău se dezvoltă, o să ai cerințe din ce în ce mai multe și nevoi tot mai multe.

Și dacă site-ul este deja stabilit e foarte complicat să alegi o nouă temă atunci când cea veche nu permite modificările pe care vrei să le faci. Mai bine alegi una ce poate fi personalizată în detaliu de la început pentru a evita costuri suplimentare cu alte teme sau freelanceri care să îți modifice tema.

Tema să aibă suport stabil și update-uri constante

Poate nu ți se pare că contează foarte mult dar vezi și tu câte update-uri apar la WordPress. Fie că e vorba de securitate sau funcții noi, Wordpress se schimbă permanent pentru a face față mediului online.

Orice plugin sau temă trebuie să țină pasul cu aceste modificări și dacă echipa care a dezvoltat tema renunță la actualizările la o temă atunci website-ul tău e în pericol.

Suportul e la fel de important. Când vei personaliza website-ul pot apărea probleme sau erori pe care să nu le poți rezolva cu documentația temei. Atunci ai nevoie de suport pentru a rezolva rapid problemele apărute.

Temă gratuită sau plătită?

Ținând cont de cele de mai sus, cred că varianta cea mai bună pentru tine este o temă plătită.

Temele gratuite au un singur avantaj și multiple dezavantaje.

Avantajul e costul zero. Dezavantaje? Păi – lipsă suport, update-uri când se poate și nu prea pot fi personalizate ușor.

De fapt, la o temă plătită o parte din bani îi dai pentru temă iar altă parte pentru update-uri și suport.

Temele nulled

Pe Internet o să găsești versiuni nulled (gratuite) ale temelor plătite.

De fapt, hacker-ii îți dau aceste teme gratis profitând de naivitatea ta.

În aceste teme nulled sunt de multe ori coduri malițioase care în mod sigur îți vor pune site-ul în pericol. E la fel ca și cu softurile piratate care conțin viruși.

Fii deștept și nu pica în capcana temelor premium ”gratuite”.

Cele mai bune teme WordPress

Am o experiență destul de bogată cu temele WordPress și îți voi face câteva recomandări.

Am ales aceste teme pentru că împacă cel mai bine criteriile de care am vorbit mai sus.

 • Genesis Framework

Este un framework foarte popular în întreaga lume. Un framework este de fapt o structură mamă pe care se pot instala teme suplimentare (child-themes). Toate temele rulează pe structura mamă, preluând viteza și siguranța acesteia.

Genesis poate fi cumpărată direct cu o temă suplimentară sau poți cumpăra doar framework-ul și să adaugi una din multele teme gratuite.

Puncte forte Genesis:

 • Se încarcă foarte rapid
 • Este optimizată perfect pentru SEO
 • Poate fi modificată ușor
 • Suport permanent și forum dedicat
 • Generate Press

Una din temele ce s-au dezvoltat foarte rapid și care a obținut titlul de ”cea mai rapidă temă WordPress”. Tema suportă zeci de modificări și template-uri fiind compatibilă cu majoritatea plugin-urilor Wordpress.

Puncte forte Generate Press:

 • Încărcare rapidă a website-ului
 • Template-uri gratuite ce permit realizarea site-ului dorit în câteva minute
 • Suport foarte bun
 • Divi

Divi este una din temele perfecte pentru cei ce vor să își construiască un website personalizat după bunul plac.

Tema vine cu un page builder care îți permite să construiești site-ul bucată cu bucată folosind elemente vizuale.

În cazul în care vrei să economisești timp, Divi vine și cu template-uri gata construite pentru orice fel de website.

Puncte forte Divi:

 • Poți construi un site 100% după placul tău fără să știi deloc să codezi sau să programezi.
 • Suport permanent și forum dedicat.

Acestea sunt doar câteva alegeri, dar mai poți găsi și alte teme bune pentru site-ul tău.

Tot ce trebuie să faci e să concepi un plan și să știi de la început cum vrei să arate și ce funcționalități să aibă site-ul tău.

Odată ce ai luat hotărârea caută tema care împacă cel mai bine criteriile despre care ți-am vorbit. Succes.

Pagina anterioară

Domeniu internet .travel – extensia săptămânii

Pagina următoare

Domeniu internet .download- extensia săptămânii

 1. David

  Salut ,o tema se plătește anual ?

 2. Salut, David,

  Noi nu oferim teme WordPress.

  Dar exista, in general, teme gratuite si teme platite. Pentru modelul de plata al unei teme platite, vezi detalii la autorul temei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *