The interesting thing about coaching is that you have to trouble the comfortable, and comfort the troubled.

Ric Charlesworth

Domeniul internet .coach a apărut în 2015 pentru a ajuta la recunoașterea meritelor profesioniștilor din această activitate și pentru a veni în sprijinul celor care caută îndrumare în diverse aspecte ale vieții.

Cu toții avem momente în care nu știm ce alegeri să facem sau care este cea mai bună decizie de luat, de aceea putem apela la persoane specializate care ne pot sfătui. Cu termenul de ”antrenor” ne întâlnim în mai multe domenii: financiar, sport, sănătate, stil de viață, dar nu numai. 

În țara noastră a început să fie utilizat termenul de ”coach” în anul 2005, după care a devenit tot mai cunoscut, iar în majoritatea cazurilor este asociat doar cu ”life coach”.  Această ocupație a apărut în străinătate în jurul anilor `80 și se referă la o persoană care îi îndrumă pe cei care simt că s-au împotmolit într-o anumită etapă a vieții lor.  

După cum menționam la începutul articolului, .coach nu se rezumă la un singur domeniu de activitate și este potrivit oricui dorește să iasă în evidență. Într-adevăr, cel mai răspândit înțeles este cel de life coach, dar acest aspect nu trebuie văzut ca o limitare. Chiar dacă nu ai această activitate, însă consiliezi clienții pe alte planuri ale vieții, cum ar fi business, sport, sănătate, site-ul tău are șansa de a fi remarcat și asociat cu cineva care oferă soluții și sfaturi.

Domeniul internet .coach nu are nicio restricție la înregistrare și aduce un mare avantaj deținătorului site-ului ce oferă sesiuni sau cursuri în mediul online, întrucât îl face ușor de recunoscut de către cei care caută asemenea informații pe internet.

Un alt avantaj al acestei extensii este profesionalismul pe care îl transmite. Dacă simțim că avem nevoie de cineva să ne ghideze în viață, cu siguranță vom apela la cineva de încredere și vom face căutări înainte de decizia finală.

În cazul în care putem găsi pe internet și părerile pozitive ale altor persoane care au beneficiat de serviciile respective, pentru noi este un mare plus care ne ușurează alegerea.

Vrei să înregistrezi un domeniu .coach?

Mergi la înregistrare .coach pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 10€ + TVA. Promoția este valabilă până la 31.07.2020.

Sau citește mai multe despre domenii .coach. Poți vedea și lista completă de domenii.