Cauți cele mai bune plugin-uri pentru WordPress? Nu este ușor, mai ales că sunt zeci de mii de astfel de plugin-uri disponibile pentru populara platformă CMS.

Site-urile ce folosesc WordPress sunt printre cele mai populare în mediul online, fie că vorbim de bloguri sau magazine online.

WordPress este ușor de utilizat ca platformă și poate fi modificat până în cel mai mic detaliu pentru a obține un website pe gustul nostru.

Vrei sa inregistrezi un domeniu .gallery?

Mergi la înregistrare .gallery pentru a beneficia de mai multe detalii. De asemenea, poti vedea lista completa de domenii.

Pentru a personaliza website-urile bazate pe WordPress, se folosesc teme care modifică aspectul site-ului și plugin-uri care îmbunătățesc performanțele și adaugă facilități noi pentru utilizatori și administratorul website-ului.

Trebuie știut că site-urile WordPress tind să se încarce foarte greu atunci când nu sunt optimizate sau când se folosesc prea multe pluginuri.

Un website neoptimizat va fi evitat de utilizatori și poate fi penalizat de motorul de căutare Google în căutări.

Așadar, care sunt cele mai bune plugin-uri pentru WordPress?

Am făcut un top al acestora, bazat pe experiența mea și nevoile cele mai importante în 2019.

1. Auto Optimize

Fie că folosești un serviciu de găzduire web clasic sau unul dedicat WordPress, este absolut necesar să instalezi un plugin care să optimizeze WordPress.

Auto Optimize este unul din cele mai bune astfel de pluginuri reușind să îmbunătățească viteza de încărcare a website-ului prin optimizarea bazei de date, ștergerea memoriei cache și agregarea scripturilor.

Plugin-ul este gratuit și ușor de folosit, fără a necesita cunoștințe avansate de optimizare web.

Din testele făcute pe unele website-uri găzduite de noi, am reușit să reducem timpul de încărcare cu până la 30% doar folosind acest plugin.

Timpul de încărcare a website-ului este foarte important, făcând diferența atunci când un utilizator încearcă să acceseze acel website.

Dacă website-ul se încarcă greu, utilizatorul va renunța și va căuta informațiile pe alt website. Acest lucru a fost demonstrat în numeroase sondaje făcute la nivel mondial.

Așadar, folosește Auto Optimize pentru website-ul tău WordPress.

2. Wp Super Cache

Wp Super Cache  este un alt plugin care îmbunătățește viteza de încărcare a site-ului tău. Acesta poate fi instalat în paralel cu Auto Optimize și astfel vei avea obține o viteză de încărcare mult îmbunătățită.

Un plugin de cache salvează paginile site-ului tău și le redă mai rapid fără a mai fi nevoie de încărcarea tuturor scripturilor din WordPress. Diferența o vezi imediat dacă testezi viteza website-ului tău cu un instrument ca GT Metrix.

Wp Super Cache este în topul alegerilor utilizatorilor atunci când vorbim de optimizarea site-urilor, și are un rating de aproape 5 stele.

3. Sucuri

Sucuri este plugin-ul recomandat de noi pentru securitatea website-ului tău.

Dacă viteza de încărcare este foarte importantă, securitatea și protecția împotriva hacker-ilor este obligatorie.

Sucuri este un plugin de securitate gratuit pentru WordPress care te protejează de atacuri de tip Ddos, malware, coduri malițioase și multe alte amenințări.

Un site hăck-uit va fi penalizat de Google iar în plus poți pierde controlul asupra acelui site. WordPress este preferat de hackeri pentru că este foarte popular și multe website-uri au pierdut informații prețioase odată ce au fost atacate de hackeri.

Sucuri nu consumă multe resurse și se instalează foarte ușor fără să necesite cunoștințe avansate în acest domeniu.

4. Updraft Plus

Updraft Plus este următoarea alegere după Sucuri. Instalat de peste 2 milioane de utilizatori, este plugin-ul preferat pentru a face copii de siguranță ale website-ului tău.

Updraft funcționează aproape automat, făcând backup site-ului tău la intervale de timp stabilite de tine.

Poate salva backup-ul pe orice serviciu cloud ca Dropbox sau Google Drive și poate păstra cele mai recente backup-uri pe termen nelimitat.

Este extrem de util pentru că se întâmplă foarte des să faci modificări site-ului tău și ceva să nu mai funcționeze corect.

Cea mai simplă soluție este să restaurezi website-ul la versiunea anterioară modificărilor cu doar câteva click uri în Updraft Plus.

Soluțiile noastre de găzduire web oferă backup gratuit, dar Updraft Plus poate fi folosit rapid pentru recuperarea datelor atunci când ceva nu funcționează corect.

5. AntiSpam Bee

Acest plugin este o soluție ideală pentru protecția împotriva spam-ului.

Similar cu Askimet, acest plugin protejează website-ul tău de comentariile spam care sunt atât de enervante sau chiar periculoase.

Site-urile bazate pe WordPress sunt permanent bombardate cu comentarii spam care mai conțin și linkuri spre site-uri de pornografie, pariuri sau alte site-uri periculoase.

Este aproape imposibil să filtrezi comentariile manual, așa că AntiSpam Bee vine să te ajute cu această problemă iar pe deasupra este gratuit și consumă foarte puține resurse.

6. Yoast SEO

Yoast este probabil cea mai bună soluție pentru on page SEO pentru WordPress.

Acest plugin gratuit este folosit de mii de site-uri web și are grijă de optimizarea pentru motoarele de căutare.

Optimizarea SEO este foarte importantă pentru a avea un website cât mai vizibil în motoarele de căutare și pentru indexarea corectă a conținutului.

Plugin-ul vine cu multe instrumente utile, de la generarea de sitemap-uri și până la monitorizarea și oferirea de sugestii pentru îmbunătățirea  conținutului articolelor pe cuvintele cheie dorite.

De asemenea permite integrarea ușoară a website-ului cu Google Analytics, Facebook, Twitter și multe alte platforme. Este considerat de mulți utilizatori ca numărul 1 când vine vorba de plugin-uri vitale pentru WordPress.

7. Smush

Smush este ultimul plugin din topul nostru, dar este la fel de important ca și celelalte.

Una din cele mai mari probleme ale multor website-uri bazate pe WordPress este dimensiunea mare a imaginilor care duce la încărcarea greoaie pentru utilizator și ocuparea unui spațiu de stocare foarte mare.

Dacă pentru a doua problemă rezolvarea este simplă – folosirea unui serviciu de găzduire cu spațiu de stocare suficientă cum au și pachetele oferite de Hosterion– pentru încărcarea rapidă a imaginilor trebuie să folosești o soluție de comprimare.

Aici îți vine în ajutor Smush care optimizează imaginile de pe website-ul tău reducând dimensiunile lor. Imaginile optimizate nu pierd mult din calitate și vor permite site-ului tău să se încarce chiar și cu 20% mai rapid.

Este un plugin pe care trebuie neapărat să îl ai instalat, mai ales că este gratuit.

Chiar dacă sunt înafara topului nostru, nu putem să nu menționăm 2 pluginuri foarte bune care spot fi folosite pentru anumite website-uri de WordPress – magazine online și site-uri de prezentare, dar nu numai.

Woocommerce

Acesta este cel mai bun plugin pentru a transforma website-ul tău într-un magazin online bazat pe WordPress.

Cumperi domeniul internet dorit, folosești un pachet de găzduire web optimizat, instalezi WordPress și Woocommerce și ai lansat propriul magazin online.

Woocommerce este mai mult decât un plugin, fiind o soluție completă pentru a avea un magazin online pentru câteva sute de produse și asta gratuit.

 Elementor

Elementor este unul din cele mai populare pluginuri de tip drag and drop.

Ce face acesta mai exact? Te ajută să construiești pagini web în WordPress printr-o interfață vizuală simplă de folosit.

Nu e nevoie să știi să codezi, Elementor poate recrea orice design văzut de tine pe alte website-uri. Doar poziționezi blocuri de text, imagini, coloane, butoane și alte elemente foarte simplu și fără cunoștințe avansate.

Elementor permite crearea de pagini care arată profesional, fie că vorbim de website-uri de prezentare sau bloguri pe care vrem să le ducem la următorul nivel.

Acestea sunt sugestiile noastre pentru tine când vorbim de pluginuri absolut necesare pentru WordPress.

Poți testa oricare din aceste pluginuri pe website-ul tău și te vei convinge de utilitatea lor.

Dacă ai nevoie de performanță mai mare și securitate sporită pentru site-ul tău WordPress, vezi pachetele specializate de hosting WordPress.