Noul sistem al domeniilor .ro. Promoție: înregistrează domeniu .ro la 6€

Fără îndoială extensia de domeniu .ro este extensia săptămânii, pentru că astăzi intră în vigoare noul sistem de înregistrare al domeniilor .ro.

Promoție: înregistrează domeniu .ro la 6€

Iată care sunt noutățile care se aplică începând cu 1 martie 2018:

 • Toate domeniile .ro vor avea o taxă anuală. Se poate face plata pe minimum 1 an și maximum 10 ani. Vezi în contul de client Hosterion în ce dată expiră domeniul tău. Indiferent de data expirării, în perioada 1 martie – 1 iunie 2018 nu va fi suspendat niciun domeniu pentru neplată.
 • Pentru prima data în istoria domeniilor .ro se vor elibera unele domenii .ro, pentru că vor fi șterse si vor deveni libere să fie înregistrate de către oricine, primul venit, primul servit. Data exactă a ștergerii se face conform unui algoritm și după o perioadă de grație.
 • Înregistrarea domeniilor .ro se va face direct pe numele clientului, deci vor apărea datele acestuia în WHOIS. Se păstrează măsura de protejare a datelor persoanelor fizice. Dacă domeniul este înregistrat pe o companie (sau altfel de organizație) datele de contact ale acesteia vor apărea public în WHOIS, iar dacă domeniul .ro este înregistrat pe o persoană fizică, atunci nu se vor afișă public datele de contact ale acesteia.
 • Schimbarea deținătorului unui domeniu .ro se face plătind taxa de înregistrare pe 1 an.
 • Transferul de la un registrar (partener ROTLD) se face în continuare gratuit

Clienții HOSTERION pot vedea în zona de client data expirării fiecarui domeniu. Data expirării se poate vedea și la ROTLD.

Ce pot face dacă domeniul .ro este înregistrat pe o companie care nu mai există?

Am primit de mai multe ori această întrebare. Am cerut și noi informații de la ROTLD și am primit următorul răspuns:

In prima faza, clientul (detinatorul domeniului) face aceasta solicitare catre RoTLD si nu firma de hosting. In al doilea rand, solicitantul domeniului ne specifica numele de domenii si firma radiata, urmand ca mai apoi sa primeasca proceduri speciale de solutionare pentru fiecare domeniu in parte.
Situatiile sunt multiple: firma radiata, firma lichidata, firma ce a fost absorbita prin fuziune, firma achizitionata de catre alta, etc. In functie de cazuri, exista solutionari diferite.
Pentru astfel de solicitari si domenii se comunica proceduri speciale doar la solicitarea clientului, intrucat nu exista o procedura generala cum este aceea de Transfer Drept de Folosinta.

Cu ocazia trecerii la noul sistem am pregătit o promoție.

Vrei să înregistrezi un domeniu .ro?

Mergi la înregistrare .ro pentru a beneficia de prețul promoțional de doar 6€ + TVA. Promoția este valabilă până la 30.04.2018.

Sau citește mai multe despre domenii .ro. Poți vedea și lista completă de domenii.

Pagina anterioară

Domeniu de internet .style – extensia săptămânii

Pagina următoare

cPanel – cel mai popular panou de găzduire web

 1. Adrian Andrei Oltean

  În situația în care un nume de domeniu .ro a fost cumpărat pe viață, lucru specificat în contract, și dacă ținem cont că în România [încă] este garantat dreptul la propietate, cum se procedează?

 2. Bănuiesc că http://www.rotld.ro/ te poate lămuri.

 3. Alex

  Probabil ca or sa zica hotii, da dom’le esti proprietar, i-al acasa, noi cerem bani doar pentru mentenanta…

 4. In contract NU specifica faptul că domeniul este înregistrat pe viață. Spune că este pe termen NEDETERMINAT. Asta înseamnă că la un moment dat devine determinat. Nu se știe când însă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *